Μεγάλα κέρδη στο Χρηματιστήριο πέφτουν οι αποδόσεις στα ομόλογα

Μεγάλα κέρδη στο Χρηματιστήριο πέφτουν οι αποδόσεις στα ομόλογα

Ψήφο εμπιστοσύνης στη δεδομένη χρονική στιγμή για την ελληνική οικονομία αποτελεί η επιστροφή των κερδών που κατέγραψαν οι κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα στην εποχή των μνημονίων, εξέλιξη που αποτυπώθηκε την Παρασκευή και στο Χ.Α., αλλά και στη δευτερογενή αγορά τίτλων.

Η σημερινή απόφαση του Eurogroup ενισχύει την ρευστότητα της οικονομίας, όπως εξηγούν κυβερνητικές πηγές και διευκολύνει την κυβέρνηση στο να υλοποιήσει την απόφασή της για επιστροφή των δανείων του ΔΝΤ, τουλάχιστον τα μισά από τα 9 δις. που μας δάνεισε στα χρόνια των μνημονίων.

Ο προεξοφλητικός χαρακτήρας του Χρηματιστηρίου αποτυπώνονται στο γεγονός ότι σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 4,58%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 13,02%.

Ταυτόχρονα τα ομόλογα έκαναν το δικό τους ράλι, με την απόδοση του νέους 5ετούς ομολόγου να υποχωρεί 6% και να διαμορφώνεται στο 2,3% κλείνοντας σε νέα ιστορικά χαμηλά από 2,452% πριν. Μεγάλη πτώση στην απόδοσή του κατέγραψε και ο ελληνικός δεκαετής τίτλος στο 3,516%, έχοντας και αυτό καταγράψει σημαντική πτώση από την ημέρα της έκδοσής του, ακριβώς ένα μήνα πριν (3,9%), η οποία αγγίζει το 10%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter