Μεγάλες απώλειες στον ευρωπαϊκό τουρισμό λόγω κορονοϊού

Μεγάλες απώλειες στον ευρωπαϊκό τουρισμό λόγω κορονοϊού

Ο ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας έχασε «δύο εκατομμύρια διανυκτερεύσεις» σε ξενοδοχεία από τον Ιανουάριο, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, εκτιμώντας ότι οι απώλειες για τη βιομηχανία αυτήν ανέρχονταν «τουλάχιστον στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ ανά μήνα».

«Από τον Ιανουάριο, χάθηκαν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον μήνα» για τον τουριστικό τομέα, ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος, σε συνέντευξη που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια BFMTV και RMC.

Ο Μπρετόν σημείωσε ότι λαμβάνονται μέτρα σε επίπεδο χωρών μελών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα 3,2 δισεκ. ευρώ που αποδεσμεύτηκαν στην Ιταλία.

Στις 25 Ιανουαρίου η Κίνα απαγόρευσε τα οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας. Η χώρα αυτή είναι ο μεγαλύτερος «παραγωγός» τουριστών στον κόσμο, με περίπου 150 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό το 2018.

«Από τον Ιανουάριο, οι Κινέζοι τουρίστες δεν έρχονται πλέον στην Ευρώπη», λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, υπενθύμισε ο Μπρετόν.

Οι Κινέζοι προτιμούν να ταξιδεύουν σε χώρες της Ασίας, όμως όταν επιλέγουν πιο μακρινά ταξίδια, οι αγαπημένοι προορισμοί τους είναι η Ευρώπη, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, η πρώτη χώρα προορισμού είναι η Γαλλία, που το 2018 υποδέχτηκε 2,2 εκατομμύρια τουρίστες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter