Μεγάλες ελιές μεταφυτεύουν στο Μάτι, στις πυρόπληκτες περιοχές (Photos + Video)

Ξεκίνησε σήμερα στο Μάτι και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στη δεύτερη είσοδο του Νέου Βουτζά, η μεταφύτευση μεγάλων ελαιόδεντρων προς αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.

Η όλη διαδικασία αποφασίστηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.», με στόχο την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου στους πληγέντες οικισμούς και στην τόνωση των θετικών συναισθημάτων των Δημοτών.

Όπως αναφέρεται, η μεταφορά των ελαιοδένδρων γίνεται από περιοχές της Αχαΐας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου, και εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της εταιρίας που έχουν στόχο να μην χαθεί ούτε ένα δένδρο από τις περιοχές που θα περάσει το τρένο.

Με αυτό τον τρόπο οι υπεραιωνόβιες ελιές θα συνεχίσουν να ζουν, προσφέροντας το οξυγόνο τους στην Αττική.

Η μεταφύτευση που είναι σε εξέλιξη κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος και σε άλλες όμορες περιοχές, πραγματοποιείται με τον συντονισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και με την συνδρομή των τοπικών αρχών.

Gepostet von irafina.gr am Freitag, 9. November 2018
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.