Μεγάλες φωτιές σε Αγρίνιο, Ρόδο και Σουφλί- Εκκένωση οικισμών (Videos)

Μεγάλες φωτιές σε Αγρίνιο, Ρόδο και Σουφλί- Εκκένωση οικισμών (Videos)
φωτο αρχειου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος της Ρόδου, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Με μήνυμα του 112 οι πολίτες στην Ψίνθο εκλήθησαν να εγκαταλείψουν την περιοχή προς Αφάντου από την επαρχιακή οδό Αφάντου-Ψίνθου.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Εκκένωση οικισμών και κοντά στο Αγρίνιο

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου. Επί τόπου βρίσκονται 57 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά που σήμερα το απόγευμα της Κυριακής στο όρος Κιτίκι στην περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. Επίσης, από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter