Μεγάλες οι συγκεντρώσεις για το προσφυγικό στο Βόρειο Αιγαίο

Μεγάλες οι συγκεντρώσεις για το προσφυγικό στο Βόρειο Αιγαίο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη διαχείριση του προσφυγικού πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε Χίο, Λέσβο και Σάμο. Ταυτόχρονα έκλεισαν και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα. 

Στη Λέσβο οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στη Χίο στην Κεντρική Πλατεία και στη Σάμο στην Κεντρική Πλατεία στο Βαθύ. 

«Θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας», ήταν το κεντρικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενώ παράλληλα φώναζαν «άμεση αποσυμφόρηση» και «καμία νέα υπερδομή» στα νησιά.

«Δεν θέλουμε καμία υπάρχουσα και καμία άλλη αποθήκη ψυχών. Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τις ζωές μας, πίσω» είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης. 

Η ομιλία του περιφερειάρχη όσο κι αν ήθελε να το κρύψει, είχε αντιμεταναστευτική χροιά και στην οποία ο κ. Μουτζούρης δεν έχασε ευκαιρία να αμφισβητήσει τις ΜΚΟ που βρίσκονται στο νησί και τον ρόλο τους. 

Οι δήμαρχοι των νησιών και ο Περιφερειάρχης, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, θα μεταβούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραδώσουν σχετικό ψήφισμα των κατοίκων των νησιών που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Το ίδιο ψήφισμα θα επιδοθεί και στα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών και στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Ειδικότερα το ψήφισμα αναφέρει, μετά την αναφορά στις συγκεντρώσεις των νησιών:

1) «Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα Νησιά

της να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων

ανθρώπων σήμερα ενώνουμε της φωνές της ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΕΥΡΩΠΗ:

5) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

2) ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ.

3) ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΚΟ

4) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΗΣ

5) ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ. ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ! ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter