«Ηχηρή» συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής (Photos)

«Ηχηρή» συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής (Photos)

Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε πλήθος κόσμου στην Αθήνα, με αφορμή τον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Πάρα πολύς κόσμος κόσμος βρέθηκε έξω από το Εφετείο, ενώ κυρίαρχο σύνθημα ήταν το «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας». Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:30.

Εκεί βρέθηκε και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει».

«Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο εκείνης της ημέρας, που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα», τόνισε η ίδια.

Λίγο μετά τις 7 ξεκίνησε από την Ομόνοια και η πορεία των σωματείων και φορέων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ανθρώπων. Η πορεία κινήθηκε προς το Μοναστηράκι και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα.

«Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά στα σχολεία και τις σχολές», «Στους εφοπλιστές κάνουν τις πλάτες, τα φασιστομουτρα οι μαχαιροβγάλτες» ήταν μερικά απ’ τα συνθήματα του ΠΑΜΕ.

Ταυτόχρονα, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές ακόμα πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα, καθώς πλήθος κόσμου θέλησε να συμμετέχει στις πορείες για τον έναν χρόνο από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter