Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στον Πειραιά – Οι Χρυσαυγίτες εγκαινιάζουν γραφεία

Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκευή στον Πειραιά – Οι Χρυσαυγίτες εγκαινιάζουν γραφεία

Σε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά, ενάντια στο άνοιγμα νέων γραφείων από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καλούν εργατικά σωματεία, αντιφασιστικές κινήσεις καθώς και πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 6.30μμ.

Μεταξύ των διοργανωτών και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η οποία στο κάλεσμά της αναφέρει:

«Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε «εγκαίνια» του χώρου που στεγάζει μέρος της εγκληματικής τους οργάνωσης στον Πειραιά, λίγες μέρες μάλιστα μετά από την πρόσφατη επίθεση τους σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ. Δεν ανεχόμαστε την παρουσία των δολοφόνων ανάμεσα μας, στις γειτονιές που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, στις γειτονιές του Παύλου.

Καλούμε τον κόσμο του Πειραιά και όχι μόνο, την Παρασκευή 20/10 στις 19:00 σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή, να σταθεί δίπλα μας και απέναντί τους για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι στην πόλη μας, όπως και στις άλλες πόλεις, δεν χωράνε οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής.»

Από την πλευρά της η ΠΕΝΕΝ, αφισοκολλητές της οποίας δέχτηκαν πρόσφατα φασιστική επίθεση κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, αναφέρει:

«Η νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και άλλα νεοφασιστικά μορφώματα και ρατσιστικές οργανώσεις συνεχίζουν και κλιμακώνουν την δράση τους και με οργανωμένες επιχειρήσεις και επιθέσεις προσπαθούν να βγουν στο προσκήνιο ενεργοποιώντας τα τάγματα εφόδου σε βάρος μεταναστών – προσφύγων αλλά και του εργατικού κινήματος.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο, την Λαμπρινή, σε διάφορα νησιά, αλλά πρόσφατα και στον Πειραιά που η Χρυσαυγίτικη συμμορία οργάνωσε επίθεση ενάντια σε συνεργείο αφισοκόλλησης της ΠΕΝΕΝ δείχνουν ότι έχουν αποθρασυνθεί εκμεταλλευόμενοι την στάση του Πόντιου Πιλάτου που ακολουθεί η κυβέρνηση αλλά και την προκλητική και ιδιότυπη συγκάλυψη και ασυλία που τους προσφέρουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας.

Η στοχοποίηση και οι ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες – πρόσφυγες αλλά και εναντίον της ΠΕΝΕΝ μέσα στην νύχτα, δείχνουν ότι η Χρυσαυγίτικη νεοναζιστική οργάνωση είναι πλήρως απομονωμένη πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά.

Εξακολουθεί όμως να απολαμβάνει και να αξιοποιεί την κοινοβουλευτική νομιμότητα παράλληλα με την εξελισσόμενη δίκη η οποία καθυστερεί δραματικά καθώς και η ολοκλήρωσή της, γεγονός που εκμεταλλεύονται οι νεοφασίστες. Από την μια δηλώνουν πίστη στην νομιμότητα και από την άλλη στο σκοτάδι της νύχτας επιχειρούν επιθέσεις σε συγκεκριμένους κάθε φορά στόχους.

Εκτός από τη συγκέντρωση της Παρασκευής, η ΠΕΝΕΝ καλεί και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Πέραμα (στην αφετηρία των F/B Πέραμα – Σαλαμίνα) στις 12 το μεσημέρι στην αντιφασιστική εξόρμηση που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και εργατικές συλλογικότητες.

Στη συγκέντρωση καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία τονίζει ότι «αυτή η νέα πρόκληση έρχεται μετά από μια σειρά επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά. Οι δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο, η από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ ενάντια σε αντιφασίστες στις 20/09, οι ξυλοδαρμοί σε Ν. Ιωνία και Ρέθυμνο μέχρι και η επίθεση σε μέλη του σωματείου της ΠΕΝΕΝ την Τετάρτη 10/10 κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης, συνδέονται με το ίδιο νήμα μίσους, ρατσισμού και θρασύδειλης δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. Είναι γνωστό ότι τα γραφεία της Χ.Α λειτουργούν ως ορμητήρια βίας και εκκολαπτήρια δολοφόνων , άλλωστε με ορμητήριο αυτά τα γραφεία επιτέθηκαν στα μέλη της ΠΕΝΕΝ και έκαναν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από τα κεντρικά τους γραφεία στους Αμπελόκηπους, με τον ιδιο τρόπο που το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη ξεκινώντας από τα γραφεία της Νίκαιας δολοφόνησαν στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα.»

«Αυτή η νέα πρόκληση για τον λαό του Πειραιά δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καθόλου χώρο και ανοχή στους απόγονους των SS και των ταγματασφαλιτών. Ο μόνος χώρος που αναλογεί στον φασισμό είναι πίσω στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και για τους φασίστες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής κάτι που μόνο η μαζική αντιφασιστική δράση του λαού και του εργατικού κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter