Μεγάλη διαδήλωση για Κουφοντίνα: «Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε» (Photos+Video)

Μεγάλη διαδήλωση για Κουφοντίνα: «Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε» (Photos+Video)

Νέα συγκέντρωση και μεγάλη διαδήλωση σήμερα στο Σύνταγμα, μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, και με τη ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, να κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή. 

Στη νέα συγκέντρωση απηύθυναν κάλεσμα πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες από τον χώρο της Αριστεράς, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πρωτοβουλία Δικηγόρων-Νομικών κ.α. 

Η διαδήλωση που ακολούθησε μέσω της Πανεπιστημίου ήταν ίσως η μεγαλύτερη για το θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για άλλη μια φορά φυσικά η ΕΛΑΣ επιστράτευσε μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, ΜΑΤ και αύρες σε μια προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές και να φιμώσει τις αντιδράσεις για την πολιτική της. 

Ο Δ. Κουφοντίνας διεκδικεί αυτονόητα δικαιώματα, τα οποία η κυβέρνηση αρνείται, καταστρατηγώντας τις διατάξεις ακόμα και του εκδικητικού νόμου τον οποίο η ίδια ψήφισε. Αυτή η εγκληματική κυβέρνηση του το αρνείται με απόλυτη εκδικητική μανία, αποδεικνύοντας ότι θέλει τον θάνατό του.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε νεκρό απεργό πείνας» και καταγγέλλουν ότι “αυτή η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας για πρώτη φορά μετά την εποχή Θάτσερ”. «Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας», τονίζουν. 

Όργιο καταστολής στη χθεσινή συγκέντρωση

Στη χθεσινή συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, η αστυνομία φανέρωσε για άλλη μια φορά τον κατασταλτικό οίστρο της. 

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας η οποία όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στην Ομόνοια τους επιτέθηκε μπαίνοντας ακόμα και μέσα στο σταθμό του Μετρό, κάνοντας χρήση χημικών.

Ενδεικτικό της αστυνομικής αυθαιρεσίας είναι το γεγονός ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησαν εσκεμμένα δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την πορεία, και τους έριξαν χημικά. Περίπου 15 από αυτούς μετέβησαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν μήνυση για αστυνομική βία εναντίον τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter