Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Διεθνής Ημέρα

Μεγάλη διαδήλωση κατά της βίας σε βάρος γυναικών στο Παρίσι (Photos)

Εκατοντάδες γυναίκες συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Παρίσι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία εναντίον των γυναικών. Οι διαδηλώτριες απαίτησαν από τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν να αυξήσει τη χρηματοδότηση ώστε να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του για αλλαγή της κατάστασης.

Η Raphaelle Remy-Leleu της ομάδας "Dare Feminism" διαμαρτυρήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας ότι η Γαλλία δεν έχει ξεχωριστό υπουργείο γυναικείων υποθέσεων.

Οι γυναίκες διαμήνυσαν ότι πρέπει να αλλάξει η σεξιστική κουλτούρα της Γαλλίας, και να κατακτηθεί η προστασία των γυναικών και η τιμωρία των παραβατών.

Συγκεντρώσεις με ανάλογο περιεχόμενο και χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες γαλλικές πόλεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης Femen έφεραν σύμβολα με συνθήματα όπως «Vendetta των Γυναικών» και «Γυναίκα εκδίκηση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.