Μεγάλη διαδήλωση καταδίκης της επίθεσης στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Μεγάλη διαδήλωση καταδίκης της επίθεσης στο σπίτι του μικρού Αμίρ

Μεγάλη διαδήλωση καταδίκης της ρατσιστικής επίθεσης στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στους δρόμους της Δάφνης.

Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από την πλατεία Καληγήρων, μέσω κεντρικών δρόμων της γειτονιάς, ως το δημοτικό σχολείο του Αφγανού μαθητή.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ανιτεξουσιαστικού χώρου.

Σε σχετική ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας αντιφασιστικής – αντιρατσιστικής δράσης Δάφνης – Υμηττού» αναφέρονται τα εξής:

«Ολοι στην αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση -πορεία την Παρασκευή 10 Νοέμβρη ώρα 6 μμ στην Πλατεία Καλογήρων.

Η φασιστική Θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του μικρού Αφγανού μαθητή στη Δάφνη δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Οι φασίστες αποθρασυμένοι από την ανοχή που επιδεικνύει ο κρατικός μηχανισμός στις συνεχείς σχεδόν προκλήσεις τους, γίνονται όλο και πιο βίαιοι και επικίνδυνοι.

Με την αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ και τη «νομιμότητα» στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, -αφορά όσους την υπέγραψαν και όσουν την υπερασπίζονται- έχουν δημιουργήσει άθλιες συνθήκες στα χοτ σποτ και έχουν αφήσει τους μετανάστες στο έλεος των εθνικιστών και των νεοναζί.

Η πολιτική της απομόνωσης των προσφύγων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι τους που γίνονται όπλο στα χέρια των ακροδεξιών συμμοριών.

Στις 4 Νοέμβρη συναντήθηκαμε Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλληλέγγυοι πολίτες, μέλη Δημοτικών Κινήσεων, εκπαιδευτικών σωματείων, ενώσεων και συλλόγων γονέων, σωματείων εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση και πολιτικών οργανώσεων και αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον δημοκρατικό λαό της περιοχής και να δώσουμε απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις.

Απευθύνουμε πρόσκληση στους εργαζόμενους,στους άνεργους, στους χαμηλοαμειβόμενους, στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Δάφνης & του Υμηττού, των γύρω περιοχών, να απομονώσουμε τους φασίστες και να κατέβουμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη αντιφασιστική – αντιρατσιστική συγκέντρωση – πορεία στις 10 τον Νοέμβρη στις 6 το απόγεύμα στην πλατεία Καλογήρων και να απαιτήσουμε:

“Εξω οι φασίστες από όλες τις γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας μας Όχι στην αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και Ελληνικής Κυβέρνησης που ενισχύει

τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

Να κλείσουν τα κέντρα συγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστών.

Να γραφτούν όλα τα παιδιά Ελλήνων και αλλοδαπών στα σχολεία μας. Κανένα παιδί στη χώρα μας έξω από το σχολείο. Με τάξεις υποδοχής κ.α. που διευκολύνουν τη χαρά & τη γοητεία της μάθησης.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να στέκονται αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και στα παιδιά τους που είναι οι πιο φτωχοί και ευάλωτοι στην κοινωνία μας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter