Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια – Ζητήθηκε εκκένωση του χωριού Δάφνη

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια – Ζητήθηκε εκκένωση του χωριού Δάφνη
Πηγή φωτογραφίας: ilialive.gr

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Κολοκυθά του δήμου Ήλιδας, μεταξύ Κέντρου και Αγίου Δημητρίου.

Όπως αναφέρει το patrisnews.com στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδύνεψε η Ι.Μ. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στον Άγιο Ηλία Πηνείας, χάρη στην αλλαγή της φοράς του ανέμου, ο κίνδυνος ξεπεράστηκε άμεσα. Ωστόσο εξαιτίας της αλλαγής της φοράς του ανέμου, η φωτιά ξέφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τις φλόγες να πηγαίνουν προς την Δάφνη του δήμου Ήλιδας. Μάλιστα, έχει ζητηθεί από τους κατοίκους των πρώτων σπιτιών του χωριού, να απομακρυνθούν από την περιοχή. 

Υπολογίζεται ότι το πύρινο μέτωπο είναι πάνω από 10 χιλιόμετρα. 

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στο χωριό Δάφνη βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος καθώς και ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter