Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο με χημικά στο Βαθύ Αυλίδας – συνεχείς εκρήξεις (video)

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο με χημικά στο Βαθύ Αυλίδας  – συνεχείς εκρήξεις (video)

Συναγερμό στην Πυροσβεστική έχει προκαλέσει σοβαρή πυρκαγιά σε εργοστάσιο με χημικά στο Βαθύ Αυλίδας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8.30 το πρωί σε τεράστια μεταλλική δεξαμενή του εργοστασίου ΑΚΦΑ του ομίλου ΙΝΤΕΡΚΕΜ, η οποία σύμφωνα με την Πυροσβεστική περιέχει λίγο λιγότερο από 500 τόνους διαλυτική ουσία στυρένιο.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από τον φύλακα του εργοστασίου ο οποίος άκουσε μία έκρηξη και είδε φλόγες από την δεξαμενή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πιθανόν η έκρηξη σημειώθηκε στο καπάκι της δεξαμενής και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε στο εσωτερικό της.

Από την Πυροσβεστική έγινε αμέσως μεγάλη κινητοποίηση και στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα.

Οι πυροσβέστες ρίχνουν αφρό στην δεξαμενή και ταυτόχρονο κάνουν ψύξη εξωτερικά προκειμένου η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε παρακείμενες δεξαμενές.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς όπως είπε ο φύλακας το εργοστάσιο υπολειτουργεί και είναι ανοιχτά μόνο δύο τμήματα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, οι διπλανές δεξαμενές υπέστησαν μικροζημιές αλλά χάρη στην αυτοθυσία των ανδρών της πυροσβεστικής και του συστήματος πυρασφάλειας που διαθέτει το εργοστάσιο δεν άναψαν από την φωτιά. Το θερμικό φορτίο ήταν τόσο πολύ, κάνοντας την κατάσταση άκρως επικίνδυνη για τους ίδιους.

Για τα αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς μετά την κατάσβεση θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη και έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο: tvstar.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter