Μεγάλη πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στη Γαλλία – Κίνδυνος μόλυνσης του Σηκουάνα (Video)

Μεγάλη πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στη Γαλλία – Κίνδυνος μόλυνσης του Σηκουάνα (Video)

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες έχουν χαρακτηρίσει το περιστατικό πολύ σοβαρό και έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον νομάρχη της Νορμανδίας Πιερ- Αντρέ Ντιράν, έχει εκκενωθεί η περιοχή σε περίμετρο 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο.

Ο Ντιράν πρόσθεσε ότι τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά, καθώς «ένα γιγάντιο σύννεφο καπνού καλύπτει την περιοχή», όπου ζουν περίπου 500.000 άνθρωποι.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που μας ωθούν να πιστέψουμε ότι υπάρχει κίνδυνος από τον καπνό».

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol της Ρουέν, στο οποίο παράγονται πρόσθετα λιπαντικών, περίπου στις 02:40 τοπική ώρα (03:40 ώρα Ελλάδας) και έχει χαρακτηριστεί «πολύ επικίνδυνη» από τις αρχές.

Περίπου 130 πυροσβέστες έχουν σπεύσει στο εργοστάσιο για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Κίνδυνος μόλυνσης του Σηκουάνα

Οι γαλλικές αρχές έκαναν σήμερα λόγο για «κίνδυνο να μολυνθεί ο Σηκουάνας» εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν (βορειοδυτική Γαλλία).

«Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη εναντίον της φωτιάς και υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο Σηκουάνας λόγω της υπερχείλισης των λεκανών κατακράτησης», δήλωσε στον Τύπο ο νομάρχης της Νορμανδίας Πιέρ-Αντρέ Ντιράν. Ο Σηκουάνας, ένας από τους κύριους ποταμούς της Γαλλίας, διαρρέει το Παρίσι και στη συνέχεια τη Ρουέν, ενώ εκβάλλει στη Μάγχη στο ύψος του λιμανιού της Χάβρης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter