Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη (Photos – Video)

Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη (Photos – Video)

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περί τις 2:30 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής. Αν και αρχικά η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα σε ύφεση, ωστόσο, το γεγονός πως καίει συμπαγές δάσος την κάνει επικίνδυνη ενώ καταγράφονται και ισχυρές ριπές ανέμου.



Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνολικά επιχειρούν 138 πυροσβέστες, 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.  Αναλυτικά, επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 49 πυροσβέστες. Επίσης, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα και η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή Λιβίσι, στις 2:17 και λίγα επτά αργότερα εκδηλώθηκε φωτιά και σε δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

 «Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες» πρόσθεσε. 

Όπως είπε αυτή είναι η έβδομη φωτιά στο ίδιο σημείο μέσα σε εννιά ημέρες. 

Καταγγελίες για εμπρησμό

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότατη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα. 

Δεν θεωρούν τυχαίο οι Αρχές και οι κάτοικοι, ότι ξέσπασε στο ίδιο μέρος φωτιά, στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε λίγα 24ωρα.

«Η πυρκαγιά έχει πάρει σε δασική έκταση είτε από κηλίδωση είτε από νέα εστία, είναι καθαρά εμπρησμός. Δεν υπήρχε φωτιά ανάμεσα στα δύο μέτωπα», είπε χαρακτηριστικά ο Υποστράτηγος Νίκος Σπάης μιλώντας στο OPEN TV.


Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter