Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Εκκενώνονται τα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα (Photos-Videos)

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Εκκενώνονται τα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα (Photos-Videos)

Σχέδιο εκκένωσης των χωριών Λουρδάτα και Σιμωτάτα στην Κεφαλονιά έχουν βάλει σε εφαρμογή οι αρχές του τόπου, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανάμεσα στα δύο χωριά έχει φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ από τα Λουρδάτα όπου βρίσκεται και συντονίζει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι «έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά».

Αργότερα τη νύχτα, θα ξεκινήσει από το λιμάνι της Κυλλήνης καράβι ώστε να μεταφέρει πυροσβεστική δύναμη από την Ηλεία στην Κεφαλονιά, ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών πυροσβεστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκκενωθεί τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακριά από το κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος σε όλα τα χωριά από Περατάτα έως Πλατιές.

Ο άνεμος δεν είναι σύμμαχος, καθώς είναι πολύ ισχυρός, ενώ το γεγονός ότι νύχτωσε καθιστά αδύνατο να σηκωθούν στον αέρα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα, που βρίσκεται στις εστίες των πυρκαγιών, η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία «δύσκολη στιγμή».

https://www.facebook.com/vasilis.vallianos.5/videos/10155520641122226/

https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/1644009545671825/

Τώρα

Posted by INKEFALONIA.GR on Mittwoch, 16. August 2017

Πηγή φωτό-βίντεο: kefaloniapress.grinkefalonia.gr

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter