Πύρινη λαίλαπα σε Μέγαρα και Δερβενοχώρια: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Εντολή εκκένωσης στη Νέα Ζωή Κανδηλίου

Πύρινη λαίλαπα σε Μέγαρα και Δερβενοχώρια: Κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Εντολή εκκένωσης στη Νέα Ζωή Κανδηλίου

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στη Νέα Πέραμο, με τις φλόγες να εξαπλώνονται ταχύτατα και να πλησιάζουν κατοικημένη περιοχή και κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ την κατάσταση επιδεινώνουν οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή. Η πυρκαγιά, που μαίνεται από την Τρίτη στην περιοχή, ήδη έχει μετατρέψει σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα στο πέρασμά της. Η οργή των κατοίκων ξεχειλίζει καθώς δεν επιχειρούν εναέρια μέσα με αποτέλεσμα οι ελπίδες τους για να σώσουν τις κατοικίες τους να λιγοστεύουν.

Εκκενώνονται σπίτια στη Νέα Πέραμο: Μήνυμα από το 112

Το μήνυμα από το 112 αναφέρει: «Αν βρίσκετε στις περιοχές Νέα Ζωή Κανδηλίου και Λεωφόρο Καταδρομών, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα»

Μεγάλη αναζωπύρωση στα Δερβενοχώρια

Στο μεταξύ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στην περιοχή Στεφάνη, ύστερα από μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Οι άνθρωποι που επιχειρούν στο σημείο παλεύουν να περιορίσουν το μέτωπο, ενόσω προγνώσεις των μετεωρολόγων δίνουν ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι.

Στο  Κανδύλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12:00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικές ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Η εικόνα είναι ακόμη πιο δύσκολη στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Στο Λουτράκι, το πύρινο μέτωπο κινείται η ανατολικά του Αγίου Χαραλάμπους αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύουν τα διυλιστήρια, ούτε και η μονάδα βιοντίζελ που βρίσκεται κοντά. Δόθηκε, άλλωστε, μεγάλη μάχη τη νύχτα για να αποτραπούν τα χειρότερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα 500 μέτρα από την Εθνική Οδό.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος, το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπάθειες να μην πλησιάσει η φωτιά στα διυλιστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή, συνεχίζονται και σήμερα. Υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και η ένταση του ανέμου βαίνει αυξανόμενη.

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Ρόδο: Σε δύο μέτωπα η φωτιά που καίει παρθένο δάσος

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά στη Ρόδο με την φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης να εξελίσσεται σε δύο μέτωπα, ενώ καίει παρθένο δάσος. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά καίει προς την περιοχή Στεφανιές των Λαέρμων και προς την περιοχή του Αρταμίτη. Η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή με παρθένο δάσος, όπου υπάρχει και αρκετή καύσιμη ύλη.

Για δύσκολη κατάσβεση έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, καθώς τα πεύκα και τα κυπαρίσσια που καίγονται είναι ψηλά και μεγάλα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter