Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μάγχη – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Μάγχη – Τουλάχιστον τρεις νεκροί
Φωτογραφία αρχείου / Μάγχη - AP Images

Αυτοσχέδιο σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά της Μάγχης, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό λιμενικό. Σύμφωνα με το BBC υπάρχουν αναφορές για νεκρούς επιβαίνοντες.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός LBC μετέδωσε ότι 43 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ το Sky News έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς. 

Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει σκάφη και ομάδες διάσωσης από διάφορες πόλεις της νοτιοανατολικής Αγγλίας, όπως επίσης και δύο βρετανικά ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο του γαλλικού ναυτικού.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν δήλωσε σήμερα ότι έχει ενημερωθεί για «λυπηρό περιστατικό» στη Μάγχη, προσθέτοντας ότι οι σκέψεις της «είναι σε όλους αυτούς που εμπλέκονται».

«Γνωρίζω για το λυπηρό περιστατικό στη Μάγχη σήμερα το πρωί και ενημερώνομαι συνεχώς ενώ οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται και εξακριβώνουν τα γεγονότα», ανέφερε η Μπράβερμαν στο Twitter. «Οι σκέψεις μου είναι σε όλους αυτούς που εμπλέκονται στο περιστατικό».

Από την πλευρά της Γαλλίας, η λιμενική διοίκηση της Μάγχης και της Βόρειας Θάλασσας πρόσθεσε ότι ένα σκάφος περιπολίας του ναυτικού έχει επίσης μεταβεί στην περιοχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter