Μεγάλη Εβδομάδα: Τι θα ισχύει για ωράριο κυκλοφορίας και εκκλησίες – Οι συστάσεις για το πασχαλινό τραπέζι

Μεγάλη Εβδομάδα: Τι θα ισχύει για ωράριο κυκλοφορίας και εκκλησίες – Οι συστάσεις για το πασχαλινό τραπέζι
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση μέσω του αρμοδίου υπουργού, Βασίλη Κικίλια έβαλε σε πρώτο πλάνο τις προτάσεις της Επιτροπής ειδικών, καθώς στην ενημέρωση της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας γνωστοποιήθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα.

Οι εισηγήσεις αφορούν το ωράριο κυκλοφορίας και τη λειτουργία των εκκλησιών, ενώ υπάρχουν και συστάσεις για τα άτομα που θα απαρτίζουν το πασχαλινό τραπέζι.

Με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής, θα ισχύουν τα εξής:

Για τις εκκλησίες

Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Όσον αφορά το χρονικό όριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιτροπή εισηγείται τον περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 22:00 τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στις 21:00 την Κυριακή του Πάσχα. Από τη Δευτέρα του Πάσχα (3/5) ο περιορισμός θα ισχύει από τις 23:00.

Για το πασχαλινό τραπέζι

Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν εισηγήσεις για την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα. Συνίσταται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε έχουν όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter