Φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των Κοινύρων – Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων (Videos)

Φωτιά στη Θάσο: Μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των Κοινύρων – Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων (Videos)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου σε δύσβατη δασική περιοχή πάνω από τη Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο.

Το πρωί της Πέμπτης, εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να εκκενώσουν τον οικισμό των Κοινύρων προς Λιμεναριά.

Οι φλόγες καίνε πευκόδασος, σύμφωνα με ενημέρωση από τοπικά ΜΜΕ, με δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Καβάλα αλλά και τη Βέροια να συνδράμουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Η περιοχή στην οποία μαίνεται η φωτιά είναι δύσβατη, ωστόσο τις τελευταίες ώρες δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τραυματίστηκαν δύο εθελοντές

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφριά κατά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς, το βράδυ της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι δύο εθελοντές τραυματίστηκαν στα πόδια από πτώση δέντρου και μετέβησαν στο κέντρο υγείας του Πρίνου. Οι δύο εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο βρίσκονται 102 πυροσβέστες, 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Η εικόνα του πύρινου μετώπου είναι σταθερή, σύμφωνα με το kavalapost.gr, ενώ στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας και εναέρια μέσα.

Από την ενημέρωση της πυροσβεστικής έγινε γνωστό ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ούτε οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες μάλιστα δεν λειτουργούν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter