Μεγάλη νίκη των φοιτητών στην Κρήτη – Οι Αρχές δεσμεύτηκαν για φθηνές μεταφορές

Μεγάλη νίκη των φοιτητών στην Κρήτη – Οι Αρχές δεσμεύτηκαν για φθηνές μεταφορές

Μετά από κινητοποιήσεις δύο μηνών, οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης πέτυχαν την δέσμευση των αρχών για επαναφορά της μηνιαίας φοιτητικής κάρτας μεταφορών. Δηλαδή για φθηνές μεταφορές για τις φοιτήτριες και φοιτητές, όπως δηλαδή συνέβαινε πέρυσι μέχρι να διακοπεί την φετινή εκπαιδευτική χρονιά. Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης οι φοιτητές πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην Αντιπεριφέρεια Χανίων προκειμένου να ληφθεί απόφαση, η οποία θα λύνει το πρόβλημά τους. Μάλιστα, έπειτα από την πίεση των Φοιτητικών Συλλόγων Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής, παρευρέθηκαν στο περιφερειακό κέντρο μέλη της διοίκησης του Πολυτεχνείου προκειμένου να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επομένως, οι φοιτητές πέτυχαν να φέρουν όλους τους αρμόδιους στο ίδιο τραπέζι για να ζητήσουν απαντήσεις και έτσι κατάφεραν να αποσπάσουν δεσμεύσεις για φθηνές μετακινήσεις τους για όλες τις γραμμές και όλα τα λεωφορεία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης. Στη συνέχεια οι φοιτητές πραγματοποίησαν παρέμβαση και στο Δημοτικό συμβούλιο, όπου επίσης απέσπασαν δεσμεύσεις για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.


Πιο συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία η φοιτητική κάρτα μετακίνησης με κόστος 17 ευρώ τον μήνα, αντί για τα 40 που αναγκάζονταν να δίνουν οι φοιτητές τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά και μάλιστα σε περισσότερα λεωφορεία. Ενώ αποτράπηκε και η ακύρωση δρομολογίων που εξυπηρετούσαν τους φοιτητές. Οι φοιτητές πάντως δηλώνουν ότι δεν εφησυχάζουν μέχρι να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις των αρχών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter