Προπύλαια: Ξύλο, χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα (Photos- Video)

Προπύλαια: Ξύλο, χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα (Photos- Video)

Μεγάλη ένταση, το απόγευμα της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου κατά την εξέλιξη πορείας διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από τα Προπύλαια για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Δείτε επίσης: ΜΑΤ επιτέθηκαν σε βουλευτές του ΜέΡα25 – Απατζίδη: «Μου έριξε αγκωνιά στο μάτι»

Αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, κρότου λάμψης ενώ χτύπησαν με γκλοπ τους διαδηλωτές, ενώ η πορεία χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό μία διαδηλώτριας η οποία φέρει χτυπήματα στα χέρια.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές:

Η πορεία πραγματοποιήθηκε ενάντια στην κρατική καταστολή και τα ένστικτα ρατσισμού μετά τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα από πυρά της αστυνομίας. Οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν πραγματοποιήσει κάλεσμα σε διαμαρτυρία με αίτημα να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας οι οποίοι επενέβησαν με 40 σχεδόν πυροβολισμούς εναντίον των άοπλων επιβαινόντων στο αυτοκίνητο.

Όπως αναλυτικά επισημαίνει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας:

«Σύμμαχος της κυβέρνησης και της εξουσίας είναι όλο αυτό το οργανωμένο ψέμα που λέγεται Μ.Μ.Ε. και που σαν φερέφωνο της αστυνομίας προσπαθεί να νομιμοποιήσει και να δικαιολογήσει την καταστολή, τον αυταρχισμό τη θανατοπολιτική. Δυστυχώς κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε και καμιά ανταλλαγή πυροβολισμών δεν έγινε στο Πέραμα όπως με πολύ άγχος μετέδιδαν τα γεγονότα στην αρχή του συμβάντος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συμπάθειά τους για τους “τραυματισμένους” αστυνομικούς.
Όπως και στη Ν. Σμύρνη, έτσι και στο Πέραμα η προσπάθεια συγκάλυψης έπεσε στο κενό. Όπως και στη Ν. Σμύρνη οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι βασανισμοί και στο Πέραμα οι δολοφονίες δεν μπορούν πλέον να ανακόψουν την αντίσταση της νεολαίας στην κρατική καταστολή».

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα στο κάλεσμά του στη σημερινή διαδήλωση ανέφέρε τα εξής :

«Η δολοφονία του 18χρονου στο Πέραμα αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της αστυνομίας. Το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες δεν αφήνουν αμφιβολία ότι δεν έχουμε να κάνουμε με νόμιμη άμυνα, αλλά με μια αιματοβαμμένη επίδειξη αστυνομικού αγριανθρωπισμού. Η επιχείρηση συγκάλυψης πέφτει στο κενό, αφού πια έχει αποδειχτεί ότι ούτε ένοπλη συμπλοκή έγινε ούτε οι ζωές των αστυνομικών κινδύνευσαν. Άλλωστε πώς μπορούν να δικαιολογηθούν οι σαράντα πυροβολισμοί εναντίον των άοπλων επιβαινόντων στο αυτοκίνητο;»

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter