Μεγάλη πτώση στην Wall Street εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων στην Κίνα

Μεγάλη πτώση στην Wall Street εν μέσω μαζικών διαδηλώσεων στην Κίνα

Με βαριές απώλειες άνοιξε την εβδομάδα η Wall Street, με το αρνητικό κλίμα να διαμορφώνεται από τις μαζικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, την Κίνα κατά των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό, γεγονός που επαναφέρει τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη, με την Apple να καταγράφει πτώση μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για ισχυρό πλήγμα στην παραγωγή iPhone.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.849,46 μονάδες με απώλειες 497,57 μονάδες ή -1,45%. Ο S&P 500 υποχώρησε στις 3.963,94 μονάδες με απώλειες -1,54% ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 11.049,50 μονάδες με πτώση 1,58%. Ο «δείκτης φόβου» VIX ενισχύθηκε στις 22,16 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 8,10%.

Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο γυρίζει σε θετικό έδαφος και ενισχύεται 0,8% στα 76,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,3% στα 1.749 δολάρια ανά ουγκιά. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,043 δολ./ευρώ. Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,68%.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο ξέσπασαν διαμαρτυρίες σε κινεζικές πόλεις κατά της στρατηγικής «μηδενικής Covid», με το πλήθος στη Σαγκάη να ζητά την παραίτηση του Σι Τζινπίνγκ. «Δεν μπορείς να ξαναφτιάξεις μέσα σε μία νύχτα τις εφοδιαστικές αλυσίδες», τόνισε ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz. «Οπότε τι σημαίνει για αυτές τις εταιρείες; Σημαίνει αβεβαιότητα όσον αφορά τον εφοδιασμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Reuters, Axios

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Mαζική διαδήλωση στην Ουχάν ενάντια στην πολιτική μηδενικής Covid (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter