Μεγάλο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο – Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Μεγάλο αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο – Στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento αυτή την Κυριακή

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει το πρωτοποριακό και συνάμα βαθιά λαϊκό έργο του Θάνου Μικρούτσικου.

Η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου αποχαιρετά τον λατρευτό της φίλο με την ζεστασιά των τραγουδιών του και μερικές τρυφερές εικόνες από τις συναντήσεις τους.

Ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας τονίζει πως σ’ έναν τέτοιο μαχητή δεν ταιριάζουν επικήδειοι αφού «ο Θάνος Μικρούτσικος θα είναι παρών, όχι μόνο με το έργο του, αλλά και το αφήγημα της ζωής του».

Ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης θυμάται τον ορμητικό, οραματιστή, τρυφερό, μεθοδικό και μαρξιστή Θάνο που γνώρισε.

Ο τραγουδιστής Γιώργος Μεράντζας γράφει για τον φίλο που γνώρισε πριν από 45 χρόνια και θυμάται τις πιο δυνατές συνεργασίες τους.

Ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος καταγράφει στιγμιότυπα από μια συνεπή και ειλικρινή πορεία ενός καλλιτέχνη που προσπαθούσε πάντα για το καλύτερο.

Ο δημοσιογράφος, στιχουργός και συγγραφέας Φώντας Λάδης μιλάει για τον μεγάλο καλλιτέχνη και άνθρωπο που «από την αρχή ξεχώρισε».

Η σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Βούλγαρη ξετυλίγει προσωπικές μνήμες που ξεκινούν από την παιδική ηλικία με σταθερή εικόνα τον μουσικοσυνθέτη να παίζει πιάνο στο σπίτι τους.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μεταφέρει το σοκ της είδησης του χαμού του αγαπημένου του συνθέτη όπως το βίωσε στην επαρχία του Santi Spíritu στην Αβάνα.

O συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου γράφει για τον Θάνο Μικρούτσικο οτι: «αυτό που θα του λείψει είναι η αίσθηση πατρικής σιγουριάς που απέπνεε». 

Η φιλόλογος- ιστορικός τέχνης Χρύσα Κακατσάκη γράφει για τη σημασία της στάσης του Μικρούτσικου στο να απενοχοποιηθεί ο καρκίνος και να μην τον αντιμετωπίζουμε σαν κατάρα ή σαν αδιέξοδο.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης γράφει για την γενναιοψυχία και τη γενναιοδωρία του πρώτου μεγάλου ροκ συνθέτη της Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter