Μεγαλοδικηγόροι, μαφιόζικοι φόνοι και Energa

Μεγαλοδικηγόροι, μαφιόζικοι φόνοι και Energa

Τα σάιτ το έκαναν πρώτο θέμα, τονίζοντας με κεφαλαία γράμματα την «έκτακτη είδηση», την «εξέλιξη-σοκ». Η κοινωνία αιφνιδιάστηκε, τα τηλέφωνα παραγόντων του δικαστικού και νομικού χώρου πήραν φωτιά, στους κοσμικούς κύκλους έσκασε σαν βόμβα, στα δε social media στήθηκε… τρελό πανηγύρι. Δεν είναι και λίγο άλλωστε να συλλαμβάνεται σαν «κοινός θνητός» ένας δικηγόρος σαν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, που τον ξέρουν ακόμη και οι πέτρες στο πιο μακρινό χωριό της χώρας…

Για όσους όμως έχουν γνώση των στοιχείων που έχουν προκύψει από τη δικαστική έρευνα για την αιματοβαμμένη δράση της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού, η είδηση της άσκησης δίωξης σε βάρος του Αλ. Λυκουρέζου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία…

Το ένταλμα σύλληψης για κάποιους ήταν τραβηγμένη ενέργεια και έχει ήδη καταγγελθεί από τους δικηγόρους του τουλάχιστον ως αναιτιολόγητο. Ο ίδιος όπως και ο συγκατηγορούμενος του, επίσης δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος (γνωστός και από την υπόθεση Φρουζή – Novartis, του οποίου είναι υπερασπιστής) αρνούνται όσα τους αποδίδονται και θα αντιταχθούν με νομική επιχειρηματολογία στο κατηγορητήριο τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, οπότε θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή…

Η εν λόγω υπόθεση όμως δεν αφορά μόνο τα δύο αυτά πρόσωπα για τα οποία έγινε τόσος ντόρος λόγω της αναγνωρισιμότητας του Αλ. Λυκουρέζου. Τα στοιχεία της δικογραφίας συνθέτουν μια ζοφερή υπόθεση που ξεπερνά κάθε σενάριο αστυνομικο-δικαστικής πλοκής και σε αυτό, πλην του πασίγνωστου ποινικολόγου, φιγουράρουν και άλλα ονόματα του δικηγορικού, επιχειρηματικού, ακόμη και του πολιτικού χώρου τα οποία φαίνεται να ενώνονται σε ένα γαϊτανάκι παρασκηνίου ποινικά ή ηθικά κολάσιμου. Μάλιστα κάποιοι υπεράνω υποψίας εμφανίζονται να συνδιαλέγονται εν είδει «φιλικών» συζητήσεων ή ακόμη και συνεργασίας με βαρυποινίτες κακοποιούς, από τους σκληρότερους της πιάτσας του Κορυδαλλού.

Κατηγορίες για  εγκληματική οργάνωση

Τα αδικήματα που καταλογίζονται τόσο στον Αλ. Λυκουρέζο όσο και στον Θ. Παναγόπουλο είναι για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης σε σχέση με τη δράση της αποκαλούμενης μαφίας του Κορυδαλλού. Με λίγα λόγια, στους δύο δικηγόρους αποδίδεται ότι εκβίαζαν ζητώντας 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην παραστεί ο πελάτης και συνάδελφός τους Γ. Αντωνόπουλος ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο, γνωστό από το σκάνδαλο της Energa.

Πρόκειται για έναν υπό διερεύνηση εκβιασμό για τον οποίο, όπως προκύπτει από το τσουνάμι των αποκαλύψεων μέσα από μαρτυρίες, γνώριζαν πολλοί αλλά ουδείς είχε σκεφτεί τότε να τον καταγγείλει αρμοδίως…

H ιστορία όμως, όπως προαναφέραμε, είναι πολύ πιο σύνθετη απ’ όσο ακούγεται και σε αυτήν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, κάποια από τα οποία έχουν διαδραματίσει και σημαντικό πολιτικό ρόλο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις καταλυτικές εξελίξεις στη νοσηρή αυτήν υπόθεση που μέχρι στιγμής μετράει συλλήψεις τεσσάρων συνολικά δικηγόρων (Αλ. Λυκουρέζος, Θ. Παναγόπουλος, Γιώργος Αντωνόπουλος, Χρύσα Κιουμουρτζή) είχε ξεκινήσει ενάμιση χρόνο πριν. Το σούρουπο της 12ης Οκτωβρίου 2017, όταν ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεφτε νεκρός μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού από σφαίρα ενός επικίνδυνου κακοποιού. Μια εν ψυχρώ δολοφονία, στο πλαίσιο διερεύνησης της οποίας άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, απ’ όπου ξεβράστηκαν σημεία και τέρατα.

Αν και δεν άργησε να μαθευτεί ότι ο άτυχος δικηγόρος δολοφονήθηκε επειδή αρνιόταν να ενδώσει στους οικονομικούς εκβιασμούς κακοποιών για να πάρουν πίσω καταθέσεις τους σε βάρος του πελάτη του Αρ. Φλώρου, οι έρευνες των αρχών ανέδειξαν ένα απίστευτο παρασκήνιο που, όπως έχει καταγγελθεί, συνδέεται άμεσα με δύο ακόμη παλαιότερες χρονικά ιστορίες:

* Μια δικογραφία η οποία δεν συσχετίζεται με αίμα αλλά με μια υπόθεση από τις αποκαλούμενες ως «εγκλήματα του λευκού κολάρου»: το πολιτογραφημένο ως σκάνδαλο της Energa και την εμπλοκή σε αυτό του Αρ. Φλώρου, ο οποίος αντιμετωπίζει στην εν εξελίξει δίκη του στο εφετείο μια βαριά πρωτόδικη καταδίκη.

* Και μια δεύτερη επίσης σοβαρή υπόθεση που αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας, η οποία σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που έχει εκδοθεί (και αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στο εφετείο) συνδέεται απόλυτα με την πρώτη…

Η υπόθεση της Energa δηλαδή, που προηγείται όλων, φαίνεται να είναι ο πρώτος βαρύς κρίκος μιας αλυσίδας η οποία περικλείει συμπεριφορές που εκφεύγουν του ρόλου του υπερασπιστή και συναρτώνται δυστυχώς και με τη δράση κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά προκειμένου να ξεμπλέξει αυτό το τόσο μπερδεμένο κουβάρι…

Το σκάνδαλο Energa και  η απόπειρα ανθρωποκτονίας

Γύρω στο 2011 έχει σκάσει η υπόθεση Energa – Hellas Power, που αφορούσε τα 256 εκατ. ευρώ που είχαν εισπράξει από καταναλωτές οι εν λόγω εταιρείες-πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος και δεν απέδωσαν στο δημόσιο. Τότε με ενέργειες του ΔΕΣΜΗΕ (μετονομάστηκε σε ΛΑΓΗΕ ΑΕ) επιβλήθηκαν συντηρητικές και αναγκαστικές κατασχέσεις επί των λογαριασμών των εταιρειών και στην Ελλάδα και την Ελβετία. Εναν χρόνο αργότερα ασκήθηκαν και οι ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκομένων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Αρ. Φλώρος.

Από πλευράς δημοσίου την υπόθεση έτρεχε ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος. Δύο χρόνια αργότερα, στις 3.11.2014, ο Γ. Αντωνόπουλος πέφτει θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας. Τραυματίζεται σοβαρά από σφαίρα και γλιτώνει παρά τρίχα.

Τον Μάρτιο του 2015, όπως λέει ο ίδιος, δέχτηκε τηλεφώνημα, παρουσία του συναδέλφου του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, από τον μέχρι τότε παντελώς άγνωστο στον ίδιο βαρυποινίτη Κλόντιαν Λεκοτσάι, ο οποίος ζήτησε να τον επισκεφθεί στις φυλακές Κέρκυρας όπου κρατείτο. Ο δικηγόρος ενημέρωσε για το τηλεφώνημα τον αστυνομικό υποδιευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φ. Ντουίτση, ο οποίος τον προέτρεψε, όπως ισχυρίζεται, να κρατήσει επαφή με τον Λεκοτσάι και να προσπαθήσει να αποσπάσει πληροφορίες για τη σε βάρος του δολοφονική επίθεση. Ο δικηγόρος έκανε διάφορες επισκέψεις στον κρατούμενο καθώς του είχε υποσχεθεί ότι θα του δώσει στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του κρυβόταν ο Φλώρος, ότι δηλαδή αυτός είχε δώσει την εντολή στους φυσικούς αυτουργούς.

Οι φερόμενοι ως δράστες της απόπειρας δολοφονίας, που στο μεταξύ είχαν συλληφθεί, κληθέντες εκ νέου από τον αρμόδιο ανακριτή στις 21.11.2016 αναγνώρισαν σε φωτογραφίες του Αρ. Φλώρο ως τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας.

Στις 7.2.2017 εκδίδεται η πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση Energa, με την οποία επιβλήθηκε στον Αρ. Φλώρο συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών, χωρίς αναστολή. Στις 24.3.2017 εκδόθηκε βούλευμα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου με παραπεμπόμενους ως δράστες τους ποινικούς Ντούλτσε, Μπάκο και ως ηθικό αυτουργό τον Αρ. Φλώρο. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 4.9.2017.

Ενας από τους δικηγόρους του Αρ. Φλώρου ήταν ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος.

Αντίδικοι δικηγόροι, δηλαδή του θύματος και πολιτικώς ενάγοντος, ήταν ο Αλ. Λυκουρέζος και ο Θ. Παναγόπουλος. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου 2017. Στο μεταξύ όμως στις 12 Οκτωβρίου δολοφονήθηκε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος. Η επίμαχη δίκη ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2018 και ο Αρ. Φλώρος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Καταθέσεις  και τηλέφωνα

Από τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου και μετά τα στόματα ανοίγουν και ακούγονται σημεία και τέρατα, ενώ παγιδεύονται και τα τηλέφωνα των κρατούμενων κακοποιών που είχαν σχέση με το έγκλημα. Ο ίδιος ο Αρ. Φλώρος καταθέτει για πρώτη φορά στη ΓΑΔΑ ότι οι δικηγόροι του αντιδίκου (τους ανέφερε τότε με τα αρχικά τους) ζητούσαν 2 εκατ. ευρώ για να μην πάει ο εντολέας τους σε βάρος του στη δίκη, ενώ ισχυρίζονταν ότι θα τακτοποιούσαν το ζήτημα και σε σχέση με τους δύο Αλβανούς που τον είχαν εμπλέξει.

Είχε καταθέσει ενδεικτικά: «…ο Λ.Α., όπως μου τα μετέφερε ο Μιχάλης, είπε “ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν”. Εμεινα άναυδος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση. Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο τον Μιχάλη. Ενημέρωσα για όσα είχαν συμβεί και όσα είχαν ειπωθεί τους δικηγόρους μου στην υπόθεση Energa, δηλαδή τον Δημακόπουλο και τον Αργυρόπουλο. Και εκείνοι σάστισαν. Σε μια από τις επόμενες συναντήσεις του Μιχάλη με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου, ο Λ.Α. του είπε “τους Αλβανούς εμείς τους ελέγχουμε”, ενώ τελικά σταδιακά έριξαν τις απαιτήσεις τους αρχικά στο 1,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο 1 εκατ.».

Παράλληλα, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών καταγράφηκαν συνομιλίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους κακοποιούς, που κρατούνται στις φυλακές, οι οποίοι μάλιστα ακούγονται να συνομιλούν σαν καλοί φίλοι ακόμη και με τον δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο, τον οποίο είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν. Σε αυτές τις συνομιλίες δεν υπάρχουν καταγραφές των Λυκουρέζου – Παναγόπουλου, πλην όμως γίνεται συζήτηση που εμπλέκει τον πρώτο.

Η σύλληψη  Αντωνόπουλου

Και φτάνουμε στον τελευταίο μήνα, όπου οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες…

Στις 28 Μαρτίου 2019 συλλαμβάνονται οι δικηγόροι Γ. Αντωνόπουλος και Χρ. Κιουμουρτζή ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της μαφίας του Κορυδαλλού. Ειδικά όσον αφορά τη γυναίκα, οι συνομιλίες της με τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, τον περιβόητο Λεκοτσάι, είναι καταλυτικές. Αναδεικνύουν μια σχέση πολύ «ιδιαίτερη» αλλά και ποινικά αξιόποινη.

Ο Γ. Αντωνόπουλος από την πλευρά του διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι είναι αθώος, δικαιολογείται ότι μιλούσε με τον κακοποιό από φόβο για τη ζωή του και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να τον κατηγορούν ότι συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση ακόμη και κατά τον χρόνο που οι ίδιοι οι φερόμενοι ως συνεργοί του είχαν αποπειραθεί να τον δολοφονήσουν.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Απριλίου, δύο γνωστοί δικηγόροι κατέθεσαν στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου επιβαρυντικά στοιχεία, κυρίως σε βάρος του Λυκουρέζου. Εν ολίγοις υποστήριξαν ότι εν αγνοία του εντολέα του επιχειρούσε να κάνει παζάρι με τους δικηγόρους της άλλης πλευράς. Ο ένας μάρτυρας είναι ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση και στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Ηλ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει μαζί με τον αδικοχαμένο Ζαφειρόπουλο για ένα διάστημα τον Αρ. Φλώρο, ανέφερε στο δικαστήριο: «Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιος στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίνω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο για να τα βρουν. Εμοιαζε αφύσικο. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω “200-300 χιλιάδες;”. Μου λέει “μιλάμε για πολλά”! Του λέω “ένα εκατ.;”. Και μου λέει “βάλε”. Του λέω “δύο;”. Μου λέει “καλά είσαι”! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλου ο οποίος δε μίλησε».

Ανέφερε ακόμη ότι πριν από τη δικάσιμο (για την απόπειρα ανθρωποκτονίας) η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου τηλεφώνησε στον Αλ. Λυκουρέζο με τον οποίο είχε την εξής συνομιλία. «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση και ότι τη Δευτέρα θα ζητήσουμε αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα. Μου είπε: “Δεν φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύριακο, εμείς θα αντιλέξουμε στο αίτημα αναβολής”».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, ο οποίος, όπως είπε, είχε αναλάβει για λίγο καιρό τη νομική εκπροσώπηση του Γ. Αντωνόπουλου, κατέθεσε ότι η δική του άποψη ήταν να μην παρασταθεί ο εντολέας του ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του. Ο εντολέας του τού είχε πει μάλιστα ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Φλώρο και του ζήτησε να είναι και ο ίδιος παρών (ο Αντωνόπουλος αλλά και ο Φλώρος έχουν πει ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία Σοφού).

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο τέλος της συνάντησής τους στις φυλακές «ο Αντωνόπουλος σηκώθηκε και του είπε “εγώ δεν θα αξιώσω τίποτε άλλο από εσένα” και ο Φλώρος του απάντησε “ούτε εγώ”».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον Θεμ. Σοφό, προς τα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε: «Είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;».

«Του λέω “ναι, γιατί με ρωτάς;”. Και μου λέει “έγινε ένα ραντεβού χθες στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα”. Επικοινωνώ με τον Αντωνόπουλο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. Μου απάντησε: “Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά”. Του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπουλο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω. Μου απάντησε ότι θα στείλει email που θα ξεκαθαρίζει τα πάντα». Πράγματι το mail είχε σταλεί και το προσκόμισε και ο Αντωνόπουλος.

Αντίλογος με βαριές κατηγορίες

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Μόλις μία ημέρα προτού εκδοθούν τα εντάλματα σε βάρος Λυκουρέζου – Παναγόπουλου ο νέος συνήγορος του Αντωνόπουλου, έμπειρος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, με ένα υπόμνημα-βόμβα που κατέθεσε στους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της Δικαιοσύνης επιχείρησε να δώσει μια άλλη διάσταση –ακόμη μεγαλύτερη– στην υπόθεση. Εμπλέκοντας πολύ γνωστά ονόματα της πολιτικής και της δικηγορίας υποστήριξε ότι αρχικά βασικός και κοινός παρονομαστής όλης αυτής της ιστορίας ήταν η προσπάθεια απεμπλοκής του Φλώρου από τις πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται (ο Αρ. Φλώρος αντέδρασε καταθέτοντας αγωγή σε βάρος Κούγια υποστηρίζοντας ότι όλα όσα είπε είναι ψευδή).

Ο Αλ. Κούγιας χαρακτηρίζοντας τον πελάτη του «θύμα δικαστικής πλάνης» υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης του είχε ζητήσει να κάνει συγκεκριμένη διαδικασία, που θα απέβαινε υπέρ του Φλώρου.

Κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο Γ. Αντωνόπουλος, μέσω του υπομνήματός του, ότι: «Παρά την άρνησή μου να εξυπηρετήσω τις παράλογες απαιτήσεις του Αριστείδη Φλώρου και των συνεργών του, εν συνεχεία τον ίδιο μήνα μού ζητήθηκε από τον δικηγόρο Παναγιώτη Μπαλτάκο, πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, να συναντήσω παρουσία του, όπως και παρουσία του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου (ο οποίος τελικώς δεν προσήλθε λόγω επαγγελματικού κωλύματος), τον Αριστείδη Φλώρο στο πολυκατάστημα Attica, όπου παρά το ότι είχαν εκδοθεί αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εναντίον των εταιρειών του Φλώρου, αυτός απαίτησε με απόλυτο τρόπο να υποκύψω στην πρόταση υπαγωγής της διαφοράς σε διαιτησία ενώπιον της ΡΑΕ. Οταν επανέλαβα την άρνησή μου, αφού το μόνο που θα μπορούσα να δεχθώ, όπως του ανέφερα, ήταν να μεταφέρει τα υπεξαιρεθέντα χρήματα από τους λογαριασμούς της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ σε ελληνική τράπεζα και σε δεσμευμένο λογαριασμό, ώστε να αποδοθούν σε όποια πλευρά δικαιωθεί, εκείνος εξεμάνη, άρχισε να κλοτσά τα έπιπλα γύρω του και έφυγε ουρλιάζοντας, απειλώντας και βρίζοντάς με».

Ανέφερε ακόμη ότι όταν αποπειράθηκαν να τον δολοφονήσουν, στο νοσοκομείο έσπευσαν να τον επισκεφτούν όλοι οι δικηγόροι του Φλώρου, ενώ θεωρούσε βέβαιο ότι ο Φλώρος ήθελε πραγματικά να τον σκοτώσει γιατί του το είχαν βεβαιώσει δύο δικηγόροι που είχαν μιλήσει μαζί του, ο Θεμ. Σοφός και ο Θ. Παναγόπουλος (τον διαψεύδουν).

Ζητά μάλιστα από τον ανακριτή της υπόθεσης να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον Θεμ. Σοφό, υποστηρίζοντας ότι δεν είπε την αλήθεια σε σχέση με το ποιος είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντησή του στη φυλακή με τον Λεκοτσάι. Πάντως, μετά τις συλλήψεις Λυκουρέζου – Παναγόπουλου ο Αλ. Κούγιας με δήλωσή του εμφανίστηκε λάβρος κατά της έκδοσης των ενταλμάτων και στόχευσε σε βάρος άλλων προσώπων ως εμπλεκόμενων στη «συνωμοσία» εναντίον του Γ. Αντωνόπουλου.

Οι συνομιλίες που δείχνουν Λυκουρέζο

Συνομιλίες-φωτιά περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών» στις οποίες αναφέρεται το όνομα του Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Πρόκειται για συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός ανάμεσα σε Αλβανούς κακοποιούς και τον Γ. Αντωνόπουλο αλλά και έναν δημοσιογράφο στις οποίες γίνεται αναφορά σε εμπλοκή του Αλέξανδρου Λυκουρέζου στην υπόθεση εκβιασμού σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών Κλοντιάν Λεγκοτσάι αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο «Λυκουρέζος ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο δύο εκατομμύρια», ενώ μεγάλα ποσά ζητούσε και ο συγκεκριμένος κακοποιός. Το Documento παραθέτει τις συνομιλίες όπως έχουν καταγραφεί από τον κοριό. Απ’ την πλευρά του ο Αλ. Λυκουρέζος δηλώνει πλήρη άγνοια για όσα λέγονταν, ενώ επικαλείται ότι ο ίδιος δεν είναι καταγεγραμμένος να συνομιλεί με κάποιον από τους κακοποιούς.

28-01-2019: Συνομιλία Αντωνόπουλου – Λεγκοτσάι

Αναφέρονται στον θάνατο του Τούσα. Ο Λεγκοτσάι υποστηρίζει ότι ο θάνατος οφείλεται σε δηλητηρίαση και όχι σε χρήση ναρκωτικών και προτίθεται να προσδώσει δημοσιότητα σε αυτό.

(όπου Α: Λεγκοτσάι και όπου Β: Αντωνόπουλος)

Α: Επειδή εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο. Κοίτα να μπορούμε να βρoύμε τέτοιο κανένα φράγκο για να το στείλουμε το πτώμα κάτω.

Β: θα κοιτάξω αυτό τώρα θα κοιτάξουμε.

Α: Και εγώ θα πάρω… μίλα και με τον ΛΥΚΟΡΕΖΟ.

Β: Ναι.

Α: Μίλα και με τον Λυκουρέζο να μας βοηθήσει γιατί δύο εξακόσια κάνει τέτοιο να φύγει κάτω Αλβανία πρώτον και δεύτερον εγώ θα πάρω έναν δημοσιογράφο που τον ξέρεις εσύ. Εχω μιλήσει στο Τατιάνα Σταφανίδου μαζί του.

Β: Ναι.

Α: Και θα του πω ζητάω αυτήν τη χάρη να μου κάνετε. Εχω μιλήσει και με σένα γιατί αυτό είναι δολοφονία, δεν είναι αυτό που λέτε εσείς πέθανε από την πρέζα. Κατάλαβες; Τι θα κάνουμε;

Β: Ωραία πες του το, πες του το, πες του το.

Α: Πες του και τον κ. Αλέξανδρο.

Β: Εντάξει.

Α: Πες ότι είναι δύο οκτακόσια να φύγει το τέτοιο.

Β: Θα του το πω, θα του το πω.

Α: Η κάσα και να το πάμε κάτω. Να μας βοηθήσει με κανένα φράγκο. Και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο να φύγει και αυτός. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μην τέτοια… ξέρεις εσύ.

Β: Θα δούμε. Θα τα πω αλλά δεν σου υπόσχομαι γι’ αυτούς.

Α: Με καταλαβαίνεις τι σου λέω γιατί ήταν φίλος μας και ο Μπάκος και ο άλλος. Κατάλαβες;

Β: Λοιπόν θα μιλήσουμε αύριο.

28-01-2019: Συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλου – Λεγκοτσάι (Οπου Α ο Λεγκοτσάι και Β ο Αντωνόπουλος)

Α: Εγώ είμαι. Τι κάνεις εσύ;

Β: Είμαστε στο δικαστήριο με τον Φλώρο.

Α: Α, με τον πούστη.

Β: Ναι, γιατί είναι η Ενέργκα.

Α: Α, είναι η Ενέργκα. Θα το βγάλεις το χαρτί ή δεν θα το βγάλεις;

Β: Οχι, δεν θα βγάλω τίποτα σήμερα…

Β: Μπράβο, άκουσε με λίγο. Να το αφήσεις έκπληξη για την ημέρα του δύο εκατομμύρια και του πέντε εκατομμύρια…

6-02-2019

Συνομιλία Λεγκοτσάι με δημοσιογράφο

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αναφέρεται σε ένα CD το οποίο υπάρχει σε δικογραφία και δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί ολόκληρο.

(Οπου Α δημοσιογράφος και Β ο Λεγκοτσάι)

Β: Ναι, όμως αυτοί μπορούν να πούμε εμείς θέλουμε για την υπόθεση… δεν μπορούμε να ακούμε 68 giga που μιλάνε ο κόσμος ό,τι θέλουνε.

Α: Δεν έχει σημασία θα του πεις ποια θέλεις ακριβώς, του πει ο δικηγόρος από εκεί μέχρι εκεί. Oχι, όλα, θα του πει θέλω από εκεί ως εκεί να το εξετάσετε από το τάδε λεπτό…

Β: Ναι, υπάρχει εκεί μέσα, υπάρχει ότι ο Αλέξαντρος ο πως τον λένε ο Λυκουρέζος. Ζητάει από τον Ζαφειρόπουλο υποτίθεται δύο εκατομμύρια, εγώ ζητώ πέντε εκατομμύρια και κάποιος άλλος ζητάει ένα εκατομμύριο

Α: Α, είναι αλήθεια αυτά.

Β: Είναι αλήθεια;

Α: Ναι, υπάρχει σε κατάθεση. Από τον δικηγόρο Αναγνωστόπουλο, του Φλώρου.

Β: Μπράβο, εκεί είναι το ωραίο.

Α: Το θέμα είναι άλλο να το καταθέσεις και άλλο η φωνή, κατάλαβες; Γίνονταν παζάρια.

Β: Εγιναν τα παζάρια, είμαι μάρτυρας εγώ γι’ αυτό. Ο Μπάκος (σ.σ.: ο συνεργός που δολοφόνησαν στη φυλακή) ξέρεις τι έκανε; Πήρε πενήντα χιλιάρικα για να μη μιλήσει. Ομως τώρα βγαίνουν αυτά και ξέρεις και το άλλο; Μου ’φεραν ένα χαρτί εδώ εμένα στον Κορυδαλλό να το υπογράψω για τριάντα χιλιάρικα. Μου είπαν να σου δώσουν τριάντα χιλιάρικα να υπογράψεις ένα χαρτί, ότι με έβαλε εμένα ο κύριος Αντωνόπουλος να πω αυτά τα παζάρια τα είχε κάνει ο…

Α: Ο Λυκουρέζος.

Β: Ο Λυκουρέζος με τον Αντωνόπουλο επειδή δεν… (ακατάληπτο) αυτό το χαρτί το έχω εδώ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter