Μεγαλώνει η λίστα της ντροπής: Και το BBC ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Μεγαλώνει η λίστα της ντροπής: Και το BBC ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Για ακόμη μια ημέρα ρεζίλι κάνει διεθνώς την Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο περιθώριο των συγκλονιστικών αποκαλύψεων αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών, με το βρετανικό BBC να κάνει εκτενή αναφορά στην παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

«Οι κατηγορίες περί παρακολουθήσεων αυξάνει την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση» είναι συγκεκριμένα ο τίτλος του ρεπορτάζ, το οποίο κάνει αναφορά στην κατάθεση του Θανάση Κουκάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο την περασμένη Τρίτη αλλά και στην υπόθεση παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη. Αναφορά γίνεται επίσης στο χρονικού του σκανδάλου, περιλαμβανομένων των παραιτήσεων του διευθυντή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, και του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και στο πρόσφατο διάγγελμα Μητσοτάκη.

«Πρόκειται για σκάνδαλο ανάλογο παρόμοιων στην Ουγγαρία και την Πολωνία» σχολίασε με τη σειρά του ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Ρον Ντίμπριτζ, μη διστάζοντας έτσι να συγκρίνει την Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα πλέον αυταρχικά καθεστώτα της Ευρώπης.

Παράλληλα, ο ίδιος σχολιάζοντας τη χρησιμότητα του συστήματος παρακολούθησης Predator, δήλωσε πως σε ό,τι αφορά την τεχνολογία των παρακολουθήσεων πρόκειται για πραγματικό άλμα και επίτευγμα αντίστοιχο των πυρηνικών όπλων για την οπλοβιομηχανία.

Διαβάστε επίσης: Κόλαφος από La Republica για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Το ελληνικό «Watergate» πνίγει τον Μητσοτάκη -Δίκτυο στα όρια της παράνοιας

Διαβάστε περισσότερο: Washington Post: «Ελληνικό Watergate» προκαλεί αναταραχή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter