«Μεγάλος αδελφός» για τους πρόσφυγες – Δακτυλοσκόπηση ακόμα και για εξάχρονα παιδιά!

«Μεγάλος αδελφός» για τους πρόσφυγες – Δακτυλοσκόπηση ακόμα και για εξάχρονα παιδιά!

Ολοένα και πιο βαριά θα αισθάνονται στο εξής τη «σκιά» του «Μεγάλου Αδελφού» οι πρόσφυγες που διαμένουν στη Γερμανία, υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Οι υπουργοί Εσωτερικών των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν ότι στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να χρειαστεί να καταγράφονται τα δακτυλικά αποτυπώματα των παιδιών των προσφύγων που ζητούν άσυλο, ακόμα και αν αυτά είναι μόλις έξι ετών! Έδωσαν επίσης το πράσινο φως για την πιθανή παρακολούθηση των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω διαδικτύου.

Η πανεθνική μείωση της ηλικίας από την οποίαν θα επιτρέπεται πλέον η δακτυλοσκόπηση στα παιδιά είναι ένα από τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών των κρατιδίων στη Δρέσδη, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Μέχρι σήμερα δεν επιτρεπόταν η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από παιδιά μικρότερα των δεκατεσσάρων ετών.

Φανατικός υπέρμαχος της εν λόγω τροποποίησης υπήρξε ο Βαβαρός υπουργός Εσωτερικών, Joachim Herrmann.

«Στην Βαυαρία έχουμε καταργήσει το ηλικιακό όριο για την επιτήρηση, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του νωρίτερα τον Ιούνιο. «Υπό κανονικές συνθήκες η υπηρεσία εσωτερικών ασφάλειας της Βαυαρίας δεν πρόκειται να θέσει ένα παιδί υπό παρακολούθηση. Αν ωστόσο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ένας δωδεκάχρονος συνδέεται με μια ισλαμιστική ομάδα, πρέπει να μπορούμε να τον επιτηρούμε».

Σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, ο ομόλογός του υπουργός της Κάτω Σαξονίας, Boris Pistorius, ανέφερε ότι τα παιδιά «δεν ριζοσπαστικοποιούνται μόνα τους αλλά από τους φανατικούς θρησκευόμενους γονείς τους» και ως εκ τούτου η επιμέλεια των παιδιών πρέπει να αποσπάται από τους γονείς τους για να αποτραπεί τέτοια εξέλιξη.

Κριτική στην απόφαση των υπουργών Εσωτερικών άσκησε το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke), το οποίο κάνει λόγο για «περιττή σκλήρυνση του νομοθετικού πλαισίου». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter