«Μεγάλος φαν» ο Τραμπ, νύξη για τους Patriot από τον Ερντογάν

«Μεγάλος φαν» ο Τραμπ, νύξη για τους Patriot από τον Ερντογάν

«Ειλικρινείς», χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι είναι «μεγάλος φαν» του Τούρκου ομόλογού του.

Η συνάντηση του Τραμπ με τον Ερντογάν ήταν: «θαυμάσια και παραγωγική», όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλώνοντας παράλληλα ικανοποιημένος για τη συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα της Συρίας και στην αντιμετώπιση της… τρομοκρατίας. Μάλιστα, χαρακτήρισε την Άγκυρα ως «μεγάλο σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί βρίσκεται κοντά στο στόχο να αυξήσει τη συμβολή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στο 2% του ΑΕΠ της.

Οι S-400 και οι Patriot

Πάντως, ο Τραμπ δεν δίστασε να σχολιάσει την αγορά του συστήματος S-400 από την Τουρκία, κάτι που, όπως ανέφερε: «δημιουργεί μια σοβαρή πρόκληση για τις ΗΠΑ», δίχως ωστόσο να αφήσει στην άκρη την αισιοδοξία του σχετικά με την κατάληξη του θέματος. 

Ο Ερντογάν από την πλευρά του χαρακτήρισε «πολύ ειλικρινείς» τις συζητήσεις που είχε στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό ομόλογό του. Όπως είπε, του δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να αγοράσει αμερικανικούς πυραύλους Patriot, στη σωστή τιμή. Η Τουρκία, είπε ο Ερντογάν, κρατά αυτή τη στιγμή σε φυλακές περισσότερους από 200 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι χώρες από τις οποίες προέρχονται να πάρουν πίσω τους πολίτες τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter