Mεγαλοστέλεχος της ΝΔ ο καταγγελλόμενος από τη Σοφία Μπεκατώρου ως βιαστής

Mεγαλοστέλεχος της ΝΔ ο καταγγελλόμενος από τη Σοφία Μπεκατώρου ως βιαστής

Παράγοντας της ιστιοπλοΐας, αλλά και μεγαλοστέλεχος της ΝΔ, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι ο άνθρωπος που κακοποίησε την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, σύμφωνα με την συνέντευξη της στο «Πρώτο Θέμα».

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος εκλέχτηκε το 2018 Α΄αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας Πικερμίου.

Δείτε το σχετικό δελτίο Τύπου:

Δείτε το βίντεο από την κοπή της πίτας της οργάνωσης  Ραφήνας – Πικερμίου.

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Facebook ότι συνομίλησε με τη Σοφία Μπεκατώρου, τη συνεχάρη και τη διαβεβαίωσε ότι είναι στο πλευρό της.

Ωστόσο, υποκριτικά δεν αναφέρει λέξη ότι ο καταγγελλόμενος είναι μεγαλοστέλεχος της ΝΔ ούτε φυσικά εξήγγειλε κάποιο πειθαρχικό ή άλλο μέτρο σε βάρος του.

Ο Αδαμόπουλος βρισκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ’90 και εκτελεί χρέη αντιπροέδρου από το καλοκαίρι του 1997, αφού η παράταξη Δημητρακόπουλου (του ανθρώπου που εξέδωσε χθες την πολυσυζητημένη ανακοίνωση για τη Μπεκατώρου) έχει συμπληρώσει 7 θητείες στη διοίκηση.

Μάλιστα οι φήμες τον ήθελαν να εποφθαλμιά αρχικά την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές, αλλά φαίνεται ότι είχε αρκεστεί σε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα.

Παρεμπιπτόντως, τον Αδαμόπουλο βαρύνει και καταγγελία του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη (που διεκδικεί την προεδρία της ΕΙΟ) για φραστική επίθεση, με προσφυγή στην Επιτροπή Φίλαθλης Ιδιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου προέβη για πρώτη φορά σε αποκαλύψεις στις 20 Δεκεμβρίου στο περιοδικό Marie Claire, ενώ ξαναμίλησε με λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1997 σε διαδικτυακή ημερίδα προχθές.

Έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας για την υπόθεση, με το όνομα του Αδαμόπουλου να περιλαμβάνεται ήδη στον φάκελο. Δύο τουλάχιστον πρώην αθλήτριες (η πολίστρια Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια Ραμπέλα Ιατρίδου) αποκάλυψαν τραυματικές εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης στις ώρες που ακολούθησαν, παρακινημένες από την πρωτοβουλία της Μπεκατώρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter