Μεγαλώστε… υγιεινά: Συμβουλές διατροφής και ενδυνάμωσης

Μεγαλώστε… υγιεινά: Συμβουλές διατροφής και ενδυνάμωσης

Στη σημερινή κοινωνία, οι άνδρες και οι γυναίκες είναι συνεχώς στο κυνήγι συμβουλών σχετικά με την αντιγήρανση και αυτός είναι ο λόγος που η επιστήμη εξετάζει τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού σε όλα τα μέτωπα.

Μύες και υγεία

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται τώρα για τη σημασία της διατήρησης της μυϊκής μάζας στη διατήρηση της υγείας μας καθώς μεγαλώνουμε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εάν υπάρχουν αρκετοί μύες θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε δυνατοί και ευκίνητοι καθώς μεγαλώνουμε και σε καλύτερη θέση να διατηρήσουμε την ισορροπία μας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των πτώσεων. Επίσης, δεδομένου ότι όσοι διατηρούν άπαχη μυϊκή μάζα καταναλώνουν και περισσότερες θερμίδες ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα βοηθήσει να διατηρήσουμε και την φόρμα μας!

Σε περίπτωση που δεν φροντίζουμε τους μύες μας, μπορεί να γίνουμε ασθενέστεροι και να χάσουμε την αντοχή μας. Είναι ένας φαύλος κύκλος – οι μύες γίνονται πιο αδύναμη, έχουμε την τάση να ασκούμαστε λιγότερο. Ως εκ τούτου, η απώλεια μυϊκής μάζας σημαίνει ότι καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες που – σε συνδυασμό με τη μείωση της δραστηριότητας – μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του σωματικού βάρους.

Γονίδια και δραστηριότητα

Τα γονίδια, η σωματική δραστηριότητα, όλα παίζουν το ρόλο τους στην απώλεια μυϊκής μάζας που βιώνουμε καθώς μεγαλώνουμε. Αλλά ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γενετική δομή μας, με προπόνηση ενδυνάμωσης και την κατανάλωση επαρκούς διατροφικής πρωτεΐνης μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία απώλειας μυϊκής μάζας.

Η προπόνηση με βάρη είναι η άσκηση για τη διατήρηση και το χτίσιμο των μυών. Όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει να αυξηθεί η μυϊκή μάζα και η δύναμη (ακόμη και για άτομα στα 60, 70 και μετά), αλλά βοηθά επίσης στην αύξηση της μυϊκής δύναμης πάρα πολύ. Επιπροσθέτως συμβάλλει και στη διατήρηση της οστικής μάζας. Στόχος είναι η ακολουθία ενός προγράμματος άσκησης δύο φορές την εβδομάδα που στοχεύει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες.

Τροφές και πρωτεϊνες

Για την υποστήριξη της διατήρησης ή για τη δημιουργία άπαχης μυϊκής μάζας, πρέπει να καταναλώνουμε αρκετή πρωτεΐνη και έρευνες αποδεικνύουν πως ηλικιωμένα άτομα μπορεί να χρειαστούν στην πραγματικότητα υψηλότερες ποσότητες πρωτεΐνης στη διατροφή τους σε σύγκριση με νεότερους ενήλικες*. Είναι επίσης σημαντικό να καταναλώνουμε πρωτεΐνη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αντί να καταναλώνουμε μικρή ποσότητα πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια ένα πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη δείπνο το βράδυ.

Runnfun

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter