Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Μέι: Χαίρομαι που θα συναντηθείτε χωρίς εμένα!

«Θα φύγουμε από την ΕΕ. Θέλουμε αυτό να είναι μια διαδικασία όσο πιο ομαλή και πιο μεθοδική γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

«Ευτυχής» δηλώνει η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι που οι ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν χωρίς εκείνην σε μια σύνοδο κορυφής σήμερα για να συζητήσουν πώς θα διαπραγματευθούν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

«Καλωσορίζω το γεγονός πως οι υπόλοιποι ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν το Brexit απόψε καθώς πρόκειται να ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50, να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις έως τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Θα φύγουμε από την ΕΕ

«Είναι σωστό που οι υπόλοιποι ηγέτες ετοιμάζονται για αυτές τις διαπραγματεύσεις όπως κι εμείς ετοιμαζόμαστε. Θα φύγουμε από την ΕΕ. Θέλουμε αυτό να είναι μια διαδικασία όσο πιο ομαλή και πιο μεθοδική γίνεται. Δεν είναι μόνο προς το δικό μας συμφέρον, αλλά και προς το συμφέρον της υπόλοιπης Ευρώπης.»

Δεν απάντησε σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα χρειαστούν έως και δέκα χρόνια στη Βρετανία προκειμένου να διαπραγματευθεί μία νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με το BBC.

Για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα έχουν κάνει ευρέως λόγο ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι αναφερόμενοι στις συνομιλίες για το Brexit και συνάδει με τον χρόνο που απαιτείται για τις διαπραγματεύσεις παρόμοιων μεγαλεπίβολων παγκόσμιων εμπορικών συμφωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.