Μεϊκόπουλος: Ο Γενιδούνιας απολύθηκε γιατί τόλμησε να ασκήσει το καθήκον της αλήθειας

Μεϊκόπουλος: Ο Γενιδούνιας απολύθηκε γιατί τόλμησε να ασκήσει το καθήκον της αλήθειας
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Η αιφνιδιαστική, απροειδοποίητη και παντελώς αναιτιολόγητη απόλυση του μηχανοδηγού Κώστα Γενηδούνια από τη Hellenic Train, εργαζόμενου με μακρά εμπειρία, συνδικαλιστική δράση και ενεργό ρόλο στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου, συνιστά πράξη πολιτικής φίμωσης και θεσμικής εκτροπής», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας.

«Φαίνεται ότι η Διοίκηση της Hellenic Train έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται ως εντολοδόχος της Κυβέρνησης. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν απολύθηκε γιατί παρέβη το καθήκον του. Απολύθηκε γιατί τόλμησε να ασκήσει το καθήκον της αλήθειας. Μίλησε δημόσια για τις ελλείψεις ασφαλείας, για την απαξίωση του σιδηροδρόμου, για τα συστήματα που δεν λειτουργούν και τις ευθύνες που παραμένουν ατιμώρητες. Για όλες τις παθογένειες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών», σημείωσε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως «Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για έναν ακόμη κρίκο σε μια αλυσίδα μεθοδευμένων ενεργειών που στοχεύουν ευθέως στη φίμωση όσων τολμούν να καταγγείλουν την εγκατάλειψη του δημόσιου σιδηροδρόμου. Όσων δεν «βολεύονται» με τη σιωπή και δεν υποκύπτουν στην εργασιακή τρομοκρατία.

Αυτή η μεθόδευση δεν είναι τυχαία. Είναι απολύτως συμβατή με τη στρατηγική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να μετατρέψει τον σιδηρόδρομο σε χώρο χωρίς διαφάνεια, χωρίς λογοδοσία, χωρίς αντίλογο. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει αποδώσει ουσιαστικά ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά συνεχίζει να τιμωρεί όσους επιμένουν να θυμίζουν τι συνέβη», σημειώνει ο κ. Μεϊκόπουλος.

«Γιατί η μνήμη είναι επικίνδυνη για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενοχλεί η αλήθεια. Ενοχλεί η διεκδίκηση ενός ασφαλούς, δημόσιου και λειτουργικού σιδηροδρόμου.

Άλλωστε, ο Υπουργός Μεταφορών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξήγγειλε μόλις χθες την αναζήτηση στελεχών τον νέο σιδηρόδρομο και φαίνεται ότι ξεκίνησε ήδη τις αντικαταστάσεις των στελεχών που κάνουν τη δουλειά τους με επάρκεια, με πρόθυμους (ανεπαρκείς) ΟΝΝΕΔιτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ασφάλεια και τη διαφάνεια. Καλούμε τη Διοίκηση της Hellenic Train να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη αυτή απόλυση. Και προειδοποιούμε: κάθε τέτοια ενέργεια θα μας βρίσκει απέναντι. Όχι μόνο ως αντιπολίτευση, αλλά ως εκπροσώπους μιας κοινωνίας που δεν ανέχεται άλλο την αδικία και τη συγκάλυψη.

Το διαχρονικό ερώτημα του «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο» φαίνεται να βρίσκει απάντηση στην απόλυση αυτή…», καταλήγει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

Ρουβίκωνας: Κατάληψη στο κτίριο της ΓΣΕΕ 

Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Η μαρτυρία της κόρης του Πέτρου Λεύκοβιτς στο Documento για τον πατέρα και βιαστή της

Hellenic Train: Νέα ταλαιπωρία για επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε τρένο που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα

Documento Newsletter