Μέιν Κουν: Οι πιο δημοφιλείς γάτες στον κόσμο

Μέιν Κουν: Οι πιο δημοφιλείς γάτες στον κόσμο

Η Μέιν Κουν είναι Αμερικανική ημιμακρύτριχη γάτα. Ως ξεχωριστή φυλή αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στο Μέιν, όπου τις είχαν σε μεγάλη εκτίμηση για τις κυνηγετικές τους ικανότητες. Με το πέρασμα των χρόνων αυτή η φυλή εξελίχθηκε σε μια στιβαρή γάτα, σχεδιασμένη να αντέχει τους σφοδρούς χειμώνες και τις εναλλαγές του καιρού της περιοχής. Οι Μέιν Κουν διακρίνονται ανάμεσα στις άλλες ράτσες για τον γλυκό τους χαρακτήρα, την καλοσυνάτη διάθεση και την εξυπνάδα τους.

Υπάρχουν φήμες οτι η Μέιν Κουν ήρθε πρώτη φορά στην Βόρεια Αμερική απο Βίκινγκς αιώνες πριν από το ταξίδι του Κολόμβου. Άλλες φήμες υποστηρίζουν οτι είναι απόγονος της μακρύτριχης γάτας της Μαρίας Αντουανέτας που στάλθηκαν στην Αμερική με την ελπίδα πως θα ακολουθούσε και η ίδια. Η πρώτη δημοσιευμένη αναφορά σε Μέιν Κουν έγινε το 1861, όπου αναφερόταν μια ασπρόμαυρη γάτα με όνομα “Captain Jinks of the Horse Marines”.

Στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, τα οικόσιτα αιλουροειδή ήταν δημοφιλή εκθέματα σε εκθέσεις γάτας και όταν ιδρύθηκε το 1908 η ένωση κατόχων γάτας, η πέμπτη γάτα που καταχωρήθηκε ήταν η Μέιν Κουν με το όνομα Molly Bond. Σήμερα αυτές οι μεγάλες και όμορφες γάτες είναι από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο. Αλλά αυτό που πραγματικά μετράει, φυσικά, είναι ότι είναι η επίσημη κρατική γάτα του Μέιν.

Φωτογραφίες: Photo © by Robert Sijka









Πηγή: designyoutrust.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter