Κορονοϊός: Μείωση εμβολιασμών, αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία ενώ η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται

Κορονοϊός: Μείωση εμβολιασμών, αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία ενώ η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται

Ολοένα και μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών, προβληματίζοντας έντονα την κυβέρνηση. Οι ξαπλώστρες στις παραλίες κερδίζουν έδαφος με αποτέλεσμα να εμβολιαστικά κέντρα να είναι πλέον σχεδόν άδεια την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται και η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται στη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα» προειδοποίησε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΙ ο Παθολόγος/Λοιμωξιολόγος κ. Μάριος Λαζανάς επισημαίνοντας πως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

Αντίστροφη είναι η εικόνα στα νοσοκομεία όπου μέρα με τη μέρα ολοένα και γεμίζουν καθώς αυξάνονται οι εισαγωγές.  «Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοιό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορονοιού ήταν προφανώς αναμενόμενη. «Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως το στέλεχος είναι πολύ πιο μολυσματικό.

Παυλάκης: Κορύφωση μέσα στον Αύγουστο ακόμα και με 10.000 κρούσματα

 

Tην εκτίμηση πως ζούμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας κορονοιού χωρίς να έχουμε δει προς το παρόν την κορύφωση του, διατύπωσε μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ ο  γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Ο ίδιος επανέλαβε τις δυσοίωνες προβλέψεις του ακόμα για 10.000 κρούσματα ημερησίως.

Όπως εξήγησε ο κ. Παυλάκης, το τέταρτο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα.

Σε κάθε περίπτωση, αποτίμηση της κατάστασης θα μπορέσουμε να κάνουμε όταν, είπε χαρακτηριστικά, «πιάσει όλοι την κοινωνία».

«Όταν πολλοί από αυτούς γυρίσουν από τις διακοπές δυστυχώς το στέλεχος που κυκλοφορεί (δέλτα), αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα.

Όπως αναφέρει ο γιατρός, ίσως δούμε την κορύφωση του τέταρτου κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

«Θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο» είπε και πρόσθεσε πως δυστυχώς εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter