Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα ή το πιο «σύντομο ανέκδοτο» της κυβέρνησης

Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα ή το πιο «σύντομο ανέκδοτο» της κυβέρνησης

H μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα έχει καταντήσει το πιο σύντομο κυβερνητικό ακένδοτο…

Σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε ξανά στο θέμα – εν μέσω νέα έκρηξης του πληθωρισμού στο 8,9%, σε ύψος ρεκόρ 27ετίας- επαναλαμβάνοντας το τετριμμένο, ότι «η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής υπάρχει στο «τραπέζι», και μελετάται από το υπουργείο Οικονομικών […] Το αν θα γίνει η όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του και άλλους παράγοντες», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%», πρόσθεσε, αφήνοντας μας όμως με την υπόσχεση…

Πριν από δύο σχεδόν εβδομάδες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αφήσει «παράθυρο» ξανά για ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα μιλώντας στο OT FORUM. Ήταν η πρώτη φορά που ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι δεν αποκλείει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. «Το μέτρο αυτό παραμένει στη φαρέτρα της κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε και ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως ακριβή επιλογή.

Από την άλλη, σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του μέτρου για την επιδότηση των καυσίμων, ακόμα δεν είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για τη σχετική αίτηση.

Το επίδομα βενζίνης θα είναι ύψους 13 ευρώ τον μήνα για το τρίμηνο Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος με μπόνους 5 ευρώ για τους δικαιούχους που θα εξαργυρώσουν το «κουπόνι» μέσω της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα έχουν στο κινητό τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter