Μείωση μολύνσεων και θανάτων κορονοϊού στην Αφρική- Επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού

Μείωση μολύνσεων και θανάτων κορονοϊού στην Αφρική- Επιτακτική η ανάγκη εμβολιασμού

Ο εβδομαδιαίος αριθμός μολύνσεων από κορονοίό και ο αριθμός των θανάτων, κααταγράφουν μείωση στην Αφρική, για πρώτη φορά μετά την κορύφωση του τέταρτου κύματος που προκάλεσε η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, αναοίνωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Η μείωση αυτή θέτει τέρμα στην πιο μικρή έξαρση που έχει γνωρίσει η ήπειρος, η οποία διήρκεσε 56 ημέρες», υπογραμμίζει το περιφερειακό γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Αφρική σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

«Ο αριθμός των νέων μολύνσεων που έχουν γνωστοποιηθεί έπεσε κατά 20% μέσα σε μία εβδομάδα, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 8%», διευκρινίζει στην ανακοίνωση αυτή ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Ο Π.Ο.Υ. προσθέτει πως η Νότια Αφρική, όπου ταυτοποιήθηκε πρώτα η παραλλαγή Όμικρον, κατέγραψε πτωτική τάση στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Μόνο η βόρεια Αφρική κατέγραψε αύξηση του αριθμού των μολύνσεων την εβδομάδα που πέρασε, με μια κορύφωση 55%, πρόσθεσε.

Ωστόσο, «όσο ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί, μελλοντικά κύματα είναι αναπόφευκτα», εκτίμησε στη συνέντευξη Τύπου η δρ Ματσιντίζο Μοέτι, διευθύντρια του Π.Ο.Υ. για την Αφρική.

Η ήπειρος «πρέπει όχι μόνο να γενικεύσει τον εμβολιασμό αλλά και να εξασφαλίσει διευρυμένη και δίκαιη πρόσβαση στις απαραίτητες θεραπείες» για την COVID-19, είπε.

Το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει χαμηλό στην Αφρική, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.,καθώς μόνο το 10% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter