Μειωμένες μέχρι και 50 ευρώ οι συντάξεις του Ιουνίου

Μειωμένες μέχρι και 50 ευρώ οι συντάξεις του Ιουνίου

Μειώσεις είδαν χιλιάδες συνταξιούχοι στις κύριες συντάξεις τους, από χθες το απόγευμα, λόγω της αυξημένης και προκαταβολικής παρακράτησης φόρου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό και από καταγγελίες που έγιναν το πρωί της Παρασκευής από συνταξιούχους στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, πολλοί ήταν εκείνοι που πήγαν να πάρουν τη σύνταξή τους και αντίκρισαν μια μείωση της τάξεως των 20 και 30 ευρώ. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Κ. Τσαγκαρόπουλος παραδέχτηκε πως πράγματι υπάρχουν μειώσεις και πως αυτό οφείλεται στην «αναδρομική παρακράτηση για συνδρομή σε συνδικαλιστικό φορέα».

Πρόκειται όπως είπε απολογητικά για αναδρομικά από το 2018, 6 ευρώ και πάνω που φτάνουν για κάποιους μέχρι και πάνω από 50 ευρώ. Υπάρχουν επίσης, όπως είπε  και οι συνταξιούχοι που θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους λόγω της φορολόγησης των αυξήσεων που θα δουν κάποιοι στις επικουρικές.

 Ο υποδιοικητής ΕΦΚΑ παρέπεμψε μετά τις 2 Ιουνίου για να δουν κάποιοι συνταξιούχοι μια θετική διαφορά ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν θα εξανεμιστεί για κάποιους λόγω της φορολογίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter