Μετά την επανένωση το 1990

Μειώνεται η ανεργία στη Γερμανία - Ιστορικό χαμηλό τον Σεπτέμβριο

Σε νέο ιστορικό χαμηλό μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, με τον αριθμό των ανέργων να μειώνεται περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μια ακόμα ένδειξη του πόσο ισχυρή είναι η αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας, το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε στο 5,6% από το 5,7% τον Αύγουστο, στο χαμηλότερο επίπεδό του από την επανένωση της Γερμανίας το 1990. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να παραμείνει σταθερό.

Ο αριθμός των ανέργων, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, μειώθηκε κατά 23.000 στα 2,506 εκατομμύρια. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να μειωθεί κατά 5.000 άτομα, με τον πλέον αισιόδοξο εξ αυτών να προβλέπει μείωση κατά 15.000.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.