Από την 1η Απριλίου του 2018

Μειώνεται ο φόρος διαφημίσεων στα κανάλια που θα πάρουν άδεια από το ΕΣΡ

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μειώνεται από 20% σε 5% ο συντελεστής του ειδικού φόρου επί της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Η συγκεκριμένη μείωση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου του 2018.

Η ρύθμιση αφορά αποκλειστικά τα τηλεοπτικά μέσα που θα κατέχουν άδεια λειτουργίας από το ΕΣΡ ή έχουν υπογράψει σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο καθώς και τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Η μείωση αυτή, αναμένεται να επιφέρει σε ετήσια βάση μείωση εσόδων στον προϋπολογισμό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ. Για το 2018, επειδή ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής θα ξεκινήσει να ισχύει από τον Απρίλιο η μείωση αυτή εκτιμάται ότι θα είναι την τάξεως των 15 εκατ. ευρώ .

Η τροπολογία κατατέθηκε για να ψηφιστεί την Δευτέρα στο νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις που αφορά την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.