Μείωσαν την ποινή του ψυχίατρου που επέτρεπε στους χρυσαυγίτες να οπλοφορούν – Υπέγραφε ψευδείς βεβαιώσεις (Video)

Μείωσαν την ποινή του ψυχίατρου που επέτρεπε στους χρυσαυγίτες να οπλοφορούν – Υπέγραφε ψευδείς βεβαιώσεις (Video)

Στους 12 μήνες με αναστολή μειώθηκε η ποινή του Κωνσταντίνου Παρασχάκη, του ψυχιάτρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής που εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να μπορούν να λαμβάνουν άδειες οπλοφορίας.

Αν και πρωτόδικα ο ψυχίατρος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, το Τριμελές Εφετείων Πλημμελημάτων μείωσε την ποινή του σε μόλις 12 μήνες.

Μεταξύ αυτών που είχαν λάβει ψευδείς βεβαιώσεις το 2012 από τον Κωνσταντίνο Παρασχάκη ήταν και οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Στάθης Μπούκουρας και άλλοι.

Ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης δεν ήταν απλώς οπαδός της νεοναζιστικής οργάνωσης αλλά και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό Λασιθίου, στις δημοτικές εκλογές του 2010 και στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

Σε αναφορά του προς το ΔΣ του ΨΝΑ, το 2012, ο διευθυντής του Ιδρύματος, ψυχίατρος Θεόδωτος Μεγαλοοικονόμου, σημείωνε ότι «το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα εννέα ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κωνσταντίνο Παρασχάκη, και μάλιστα κατ’ ανάθεσιν από το ΔΣ», ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρόκειται για απλό και παρασυρμένο ή αφελή οπαδό».

Ο χρυσαυγίτης ψυχίατρος είχε καταγραφεί να απευθύνει τον ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια ομιλίας του, “βαφτίζοντάς” τον… “αρχαίο δωρικό χαιρετισμό”.

Πρόκειται για τον ίδιο ψυχίατρο που είχε προμηθεύσει τη Θέμιδα Σκορδέλη, τη “χρυσαυγίτισσα του Αγίου Παντελεήμονα”, με ιατρικό πιστοποιητικό έτσι ώστε να πετυχαίνει να αναβάλλεται επί έξι χρόνια η δίκη για ηθική αυτουργία στο μαχαίρωμα τριών μεταναστών, μέχρι την τελική καταδίκη της σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter