Μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές στα ειδικά ταμεία – Αναλυτικοί πίνακες

Μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές στα ειδικά ταμεία – Αναλυτικοί πίνακες

Σταδιακή μείωση ασφαλιστικών εισφορών, με προοπτική από το 2020 και μετά να σταθεροποιηθούν στο 20%, δηλαδή 6,67% για τους ασφαλισμένους και 13,33% για τους εργοδότες, περιγράφει υπουργική απόφαση που δημοσιοποιήθηκε σε ΦΕΚ, νωρίτερα σήμερα. 

Η απόφαση επηρεάζει τις εισφορές που καταβάλλουν εργαζόμενοι που προέρχονται από πρώην ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, αλλά και ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, που υπάγονταν σε ειδικό καθεστώς ασφάλισης (πχ προσωπικό εδάφους σε αεροπορικές επιχειρήσεις). Στην απόφαση σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώνεται μείωση και στις εισφορές που θα καταβάλλουν εφεξής οι εργοδότες. Αναλυτικότερα, από τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, επηρεάζονται οι ασφαλισμένοι από τα εξής ταμεία:

ΤΑΠ ΔΕΗ, ΤΣΠ – ΗΣΑΠ, ΤΣΠ – ΕΤΕ (εθνική τράπεζα), ΤΣΠ – ΕΤΒΑ, ΤΑΠ – ΟΤΕ (ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ),ΤΑΠΑΕ (ασφαλιστική Εθνικής), ΤΣΕΑΠΓΣΟ (γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις), ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ και πρώην ΤΑΤΤΑΘ), ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ (υγειονομικοί). 

Επίσης, επηρεάζει όσους είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και πριν από την έναρξη του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό υπάγονταν στην ασφάλιση του ΟΓΑ (πχ εργάτες γης), αλλά και όσους εργάζονται ως προσωπικό εδάφους αεροπορικών επιχειρήσεων, ιπτάμενο προσωπικό αεροπορικών επιχειρήσεων ή ΥΠΑ – τεχνικό προσωπικό, αλλά και πτυχιούχοι χειριστές αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται σε οποιοδήποτε εργοδότη για πτητικές εργασίες, ηθοποιοί θεάτρου, μουσικοί εγχόρδων, πνευστών, κρουστών, τεχνικοί θεάτρου και κινηματογράφου, προσωπικό σκηνής, ηθοποιοί μελοδραματικού θεάτρου και χορευτές

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/01/17/587e1c6acd3a18673d2afe48.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter