Μείωση 60% στις συντάξεις σε συνταξιούχους εκτός ΟΓΑ που δηλώνουν αγροτικά έσοδα

Μείωση 60% στις συντάξεις σε συνταξιούχους εκτός ΟΓΑ που δηλώνουν αγροτικά έσοδα

Μειώσεις στις συντάξεις της τάξης του 60% υποκρύπτει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά τη 12η Μαϊου 2016 και παράλληλα δηλώσουν έσοδα από χρήση αγροτικής γης, χωρίς να είναι αγρότες. 

Η εγκύκλιος τονίζει ποιοι εξαιρούνται της παραπάνω διάταξης του ασφαλιστικού νόμου και είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι την 12η Μαϊου, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου. Συνεπώς όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία υπόκεινται στη συγκεκριμένη διάταξη, άρα θα πρέπει να συμβιβαστούν με μείωση της σύνταξής τους κατά 60% ή θα πρέπει να σταματήσουν να έχουν εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες. Ειδικά για την χρήση αγροτικής γης, οι συνταξιούχοι θα κληθούν εφεξής να καταβάλλουν ακόμα και ασφαλιστικές εισφορές…

Στην ίδια εγκύκλιο ορίζεται ότι όσοι αγρότες – ασφαλισμένοι του ΟΓΑ γεννήθηκαν το 1950 και άρα φέτος, το 2017, γίνονται 67 ετών, θα τύχουν επιστροφής εισφορών εάν έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης. Εννοείται ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν καταβάλλει ποσά εισφορών, μετά την υποβολή της αίτησης για να βγουν στη σύνταξη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter