Μειώθηκε ο αριθμός νεκρών και τραυματιών στα τροχαία

Μειώθηκε ο αριθμός νεκρών και τραυματιών στα τροχαία

Μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών εξ αιτίας τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων που σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2016.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνεχίζεται η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη Δυτική Ελλάδα και όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, θα πρέπει να ληφθεί υπ΄ όψιν το γεγονός, ότι τον μήνα Ιούνιο υπάρχει πάντα αυξημένη κίνηση οχημάτων, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ειδικότερα, τον φετινό Ιούνιο σημειώθηκαν 45 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα έναντι 51 που είχαν συμβεί τον Ιούνιο του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον περασμένο μήνα τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα, ενώ τον Ιούνιο του 2016 είχαν καταγραφεί επτά νεκροί.

Επίσης, 60 άτομα τραυματίστηκαν σε 42 τροχαία ατυχήματα, ενώ τον περσινό Ιούνιο είχαν τραυματιστεί 73 άτομα.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας και η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter