Μελανσόν: Ιστορική συμμαχία με Κομμουνιστικό Κόμμα και Οικολόγους για τις βουλευτικές εκλογές

Μελανσόν: Ιστορική συμμαχία με Κομμουνιστικό Κόμμα και Οικολόγους για τις βουλευτικές εκλογές

Ενιαίο εκλογικό μέτωπο συγκροτεί ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Με φόντο τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές μετά τους Οικολόγους του Europe Ecologie-Les Verts, φαίνεται να ήρθε η σειρά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας να ενταχθεί στη λεγόμενη «Νέα Οικολογική και Κοινωνική Λαϊκή Ένωση» που ξεκίνησε το κόμμα του Μελανσόν.

Μετά την επισημοποίηση της εν λόγω στρατηγικής πολιτικής συμμαχίας εκλογεο Φαμπιέν Ρουσέλ, υποψήφιος πρόεδρος των κομμουνιστών, υπενθύμισε στο Twitter τον ιστορικό χαρακτήρα της συμμαχίας: «Στις 3 Μαΐου 1936, το Λαϊκό Μέτωπο κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές. Στις 3 Μαΐου 2022, ενωνόμαστε σε μια Νέα Οικολογική και Κοινωνική Λαϊκή Ένωση».

Το κοινό ψηφοδέλτιο με το οποίο Οικολόγοι, Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μια ιστορική ανατροπή των γαλλικών πολιτικών δεδομένων. «Μαζί, ας γράψουμε ιστορία κερδίζοντας αυτές τις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο κομμουνιστής υποψήφιος.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της Ανυπότακτης Γαλλίας και με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Το μόνο βέβαιο είναι ωστόσο πως ότι και αν συμφωνηθεί, το Σοσιαλιτικό Κόμμα θα οδηγηθεί όχι σε διχογνωμία καθώς κάποια στελέχη των Σοσιαλιστών αναμένεται να συνεργαστούν με το κόμμα του Μακρόν, άλλοι με τον Μελανσόν, ενώ αρκετοί πρόκειται να οδηγηθούν σε πολιτική απόσυρση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter