Μελβούρνη- κορονοϊός: Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ πριν τεθούν και πάλι σε περιορισμό

Μελβούρνη- κορονοϊός: Αδειάζουν τα σούπερ μάρκετ πριν τεθούν και πάλι σε περιορισμό

Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ της Μελβούρνης, της δεύτερης πολυπληθέστερης πόλης της Αυστραλίας, άδειασαν σήμερα μερικές ώρες πριν τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα περιορισμού.

Πάνω από πέντε εκατ. κάτοικοι έλαβαν χθες εντολή να παραμείνουν και πάλι στα σπίτια τους για έξι εβδομάδες, ξεκινώντας από σήμερα τα μεσάνυκτα.

Η επιδημία του κορονοϊού αναζωπυρώθηκε μεταξύ του πληθυσμού της πόλης, που καταγράφει πάνω από 100 νέα κρούσματα κάθε μέρα.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 134 νέα περιστατικά, ένας αριθμός μικρός σε σχέση με τους χιλιάδες ανθρώπους που μολύνονται στις πλέον πληγείσες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Βραζιλία.

Σε κάθε περίπτωση, για τις αυστραλιανές αρχές πρόκειται για μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων στη χώρα που φάνηκε ότι κατάφερε να περιορίσει την επιδημία της Covid-19.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ της Αυστραλίας, η Woolworth, αποφάσισε να επιβάλει εκ νέου δελτίο στις πωλήσεις ζυμαρικών, λαχανικών και ζάχαρης μετά τις μαζικές αγορές στις οποίες προβαίνουν καταναλωτές στα καταστήματά της στην Πολιτεία της Βικτόριας.

«Όσο απογοητευτικό κι αν είναι αυτό, στηρίζω (τον περιορισμό) –αλλά θέστε μου πάλι το ερώτημα σε έξι εβδομάδες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάικλ Άλμπερτ, κάτοικος της Μελβούρνης.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας Τζος Φράιντενμπεργκ δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι τα μέτρα περιορισμού στη Μελβούρνη θα κοστίσουν έως 1 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας (615 εκατ. ευρώ) την εβδομάδα.

Τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορούν πλέον να διαθέτουν τα προϊόντα τους μόνο για take away, ενώ τα γυμναστήρια και οι κινηματογράφοι θα πρέπει και πάλι να κλείσουν τις πόρτες τους.

Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους εκτός και αν πρέπει να μετακινηθούν για να πάνε στην εργασία τους, να ασκηθούν, να πάνε σε γιατρό ή να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Τέτοιου είδους μέτρα ήρθησαν μόλις πρόσφατα.

Οι υγειονομικές αρχές είπαν ότι εντόπισαν μια σύνδεση μεταξύ πολλών περιστατικών της Covid-19 στη Μελβούρνη και ξενοδοχείων όπου Αυστραλοί πολίτες, που ήλθαν από το εξωτερικό, τέθηκαν σε καραντίνα.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μέλη του προσωπικού ασφαλείας παραβίασαν τους κανόνες για την αντιμετώπιση των περιστατικών, έχοντας μεταξύ άλλων σεξουαλική επαφή με πρόσωπα που ήταν στην απομόνωση. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση αντικατέστησε τους φρουρούς αυτούς, που εργάζονταν σε ιδιωτικές εταιρίες, με μέλη του σωφρονιστικού προσωπικού και ξεκίνησε έρευνα. Η Αυστραλία έχει καταγράψει έως τώρα περίπου 9.000 κρούσματα του κορονοϊού και 106 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter