Μελβούρνη: Οδηγός πέφτει σε πλήθος – 4 νεκροί – Ελληνικής καταγωγής ο δράστης (Photos + video)

Μελβούρνη: Οδηγός πέφτει σε πλήθος – 4 νεκροί – Ελληνικής καταγωγής ο δράστης (Photos + video)

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός τρελής κούρσας, κατά την οποία ο οδηγός αυτοκινήτου έπεσε ξαφνικά πάνω σε πλήθος κόσμου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης είναι ελληνικής καταγωγής.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα παιδί. Πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους δύο παιδιά και ένα βρέφος.

Ο νεαρός άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη. 

Σύμφωνα με τον Guardian, ο 26χρονος δράστης δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά προέρχεται από ένα περιβάλλον με ιστορικό εκτεταμένης βίας.

https://twitter.com/MarkDiStef/status/822328563504250881

Παλιός γνώριμος των αρχών, κυρίως λόγω σχέσης του με ναρκωτικές ουσίες, ο δράστης έχει συλληφθεί και κρατείται. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόριας, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του.

Ένα βίντεο από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος δείχνει πολλούς ανθρώπους να τρέχουν να βρουν καταφύγιο μέσα σε μίνι-μάρκετ με το αυτοκίνητο να τους ακολουθεί.

“Είδαμε περίπου έξι ανθρώπους να εξοστρακίζονται από το αυτοκίνητο από εδώ και από εκεί. Είδα έναν άνθρωπο να πετιέται στον αέρα σχεδόν μέχρι το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου καθώς οι πεζοί ρίχνονταν πάνω σε ένα από τα καταστήματα”, είπε τηλεφωνικώς στο Reuters η 46χρονη Σαρν Μπέιλις.

https://www.youtube.com/watch?v=8VAJ2-slOow

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter