Μελέτη Λύτρα – Έχασε τον άντρα της και καταγγέλλει: «Πέθανε περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ, δεν αξίζει σε κανέναν»

Μελέτη Λύτρα – Έχασε τον άντρα της και καταγγέλλει: «Πέθανε περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ, δεν αξίζει σε κανέναν»

Μια γυναίκα που έχασε τον άνθρωπό της περιμένοντας για ένα κρεβάτι ΜΕΘ απαντάει στην αναπληρώτρια υπουργό υγείας, η οποία επιχειρώντας να εξηγήσει τη μελέτη Λύτρα είπε μεταξύ άλλων πως «άνθρωποι που πιθανότατα μένουν εκτός ΜΕΘ είναι άνθρωποι που ούτως ή άλλως δεν είχαν την δυνατότητα και διασωληνωμένοι να επιβιώσουν».

«Σε τι απευθύνεστε επιτέλους; Σε αναλφάβητους;» σημείωσε με ανάρτηση της η Μαρία Δαριβιανάκη, αναφερόμενη στην δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

«Αντί να προσπαθείτε κάθε φορά να αποδομείτε και να μειώνετε ότι δεν βολεύει τα επικοινωνιακά σας σχέδια γιατί λερώνει το προφίλ της αριστείας, καλό θα ήταν για το καλό της κοινωνίας να μελετήσετε τα στοιχεία, να δώσετε επιστημονικά τεκμηριωμένες εξηγήσεις για τους λόγους που έφυγε ένας προς ένα ο κάθε άνθρωπος, να μελετήσετε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας, να ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ (όχι μόνο τις πολιτικές) που στην προκειμένη περίπτωση μας έχουν κοστίσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που διαφορετικά ίσως ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ να είχαν σωθεί» τόνισε η ίδια.

«Δεν είναι μόνο ότι πεθαίνει ο άνθρωπός σου –από μόνο του ως γεγονός είναι σοκαριστικό– είναι και ο τρόπος που μαθαίνεις ότι πέθανε. Δεν αξίζει τέτοιος θάνατος σε κανέναν. Ο πόνος είναι διπλός γιατί είναι αναξιοπρεπείς οι συνθήκες θανάτου» έλεγε τον Δεκέμβριο του 2021 στο Documento η Μαρία Δαριβιανάκη, σύζυγος non covid ασθενή που έχασε τη ζωή του αναζητώντας ΜΕΘ πέρυσι τον Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Η ίδια δεν αμφισβήτησε ούτε μια στιγμή τις προσπάθειες των γιατρών. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τα έγγραφα που βρίσκονται στον φάκελο του αποθανόντος συζύγου της, τον οποίο έχει στα χέρια της. «Έψαχναν να βρουν ΜΕΘ στις εντατικές του “Παπανικολάου” και όταν πλέον αποκλείστηκε το ενδεχόμενο έψαξαν και εντός του νομού».

Σύμφωνα με τον φάκελο του συζύγου της, οι γιατροί έκαναν πραγματικά ό,τι ήταν δυνατό για να σώσουν τον 40χρονο παρά τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο το χρονικό διάστημα, όμως για τις ελλείψεις κλινών ΜΕΘ δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

«Ας αποδοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν ο στοιχειώδης σεβασμός έστω και μετά θάνατον. Εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν πάρει τα ηνία της διαχείρισης της υγείας μας να δείξουν σεβασμό. Ο κόσμος θέλει απαντήσεις, γιατί αν δεν τις πάρει θα εξαγριωθεί και είναι λογικό αν χάνεις τον άνθρωπό σου και βλέπουν ότι όσο περνάει ο χρόνος αυτή η κατάντια συνεχίζεται» έλεγε η Μαρία Δαριβιανάκη.

Διαβάστε επίσης: 

«Χιλιάδες δεν μπορούν να έχουν, αν όχι τη νοσηλεία, έναν θάνατο με αξιοπρέπεια»

Δολοφονική διαχείριση κορονοϊού: Η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός αυτών – Μελέτη Λύτρα

Η Κοτανίδου καλύπτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις της μελέτης Λύτρα

Μελέτη Λύτρα: Όταν ο Πέτσας πανηγύριζε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη… δεν «πέταξε λεφτά σε ΜΕΘ» – Το ηχητικό της ντροπής

Μελέτη Λύτρα: Πώς Βορίδης – Γεραπετρίτης – Οικονόμου κάλυπταν το έγκλημα με τις ΜΕΘ

Το… «άσπρο-μαύρο» από Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και ΣΚΑΪ για τη μελέτη Λύτρα (Video)

Κορονοϊός: Ο Λύτρας αδειάζει όσους ασκούν αντιεπιστημονική κριτική για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ

Κύριε Μητσοτάκη ευθύνεστε για χιλιάδες θανάτους

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter