Μελέτη Λύτρα: Όταν ο Πέτσας πανηγύριζε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη… δεν «πέταξε λεφτά σε ΜΕΘ» – Το ηχητικό της ντροπής

Μελέτη Λύτρα: Όταν ο Πέτσας πανηγύριζε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη… δεν «πέταξε λεφτά σε ΜΕΘ» – Το ηχητικό της ντροπής

Τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος των θρασύτατων διατυπώσεων που επιστράτευσαν επί δυο και πλέον χρόνια τα κυβερνητικά στελέχη για να πείσουν τους πολίτες πως δεν υπάρχει… καμία μελέτη που να… τεκμηριώνει ότι η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι εμφανώς μεγαλύτερη για όσους νόσησαν βαριά με Covid19. Κάνοντας, πρακτικά, το μαύρο… άσπρο. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε ο Μητσοτάκης και το ιερατείο του, όχι μόνο γνώριζαν, αλλά έλεγαν ψέματα -χωρίς αιδώ- ακόμα και από το βήμα της Βουλής, τη στιγμή που πολίτες έχαναν τη ζωή τους εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Τρανές αποδείξεις αποτελούν οι δύο μελέτες Λύτρα που αποδεικνύουν πως η έλλειψη ΜΕΘ απέβη μοιραία για το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός Εντατικών.

Όλο αυτόν τον καιρό ακούστηκαν πολλοί ισχυρισμοί από κυβερνητικά χείλη. Στο «πάνθεον» ως μία από τις πλέον αλησμόνητες ατάκες ανήκει στον Στέλιο Πέτσα, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε (έχει και αυτό τη σημασία του), είχε πει το αμίμητο: «Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια».

Ωστόσο, το κυβερνητικό αφήγημα διαψεύδουν τα αδιάσειστα στοιχεία και η ωμή πραγματικότητα, όπως είχε συμβεί και σε πρώτο χρόνο με τη μελέτη – βόμβα από Τσιόδρα και Λύτρα που έδειξε αυξημένη θνητότητα 87% σε νοσηλείες εκτός ΜΕΘ.

Δείτε επίσης: Μελέτη – βόμβα από τον Τσιόδρα δείχνει 87% αυξημένη θνησιμότητα σε νοσηλείες εκτός ΜΕΘ και εκθέτει τον Μητσοτάκη

Όμως, ο Πέτσας, πλήρως εναρμονισμένος στο κυβερνητικό αφήγημα περί… αλάνθαστης διαχείρισης της πανδημίας, είχε πει σε συνέντευξή του στον Real FM: «Μια κλίνη ΜΕΘ έχει γιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό. Προστατεύουμε τα χρήματα των φορολογουμένων, αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο πηγάδι χωρίς πάτο και επίσης κάνουμε αυτό που χρειάζεται ώστε πάντα όποιος έχει ανάγκη νοσηλείας, να την βρει, είτε για κορονοϊό ή άλλο οποιοδήποτε θέμα».

Δείτε επίσης: Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν περήφανη που δεν «πέταξε τα λεφτά σε ΜΕΘ»!

Όπως αποδεικνύεται παρά τις «λίστες Πέτσα», η αλήθεια, για τις παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας όπως από την πρώτη στιγμή τις στηλίτευε το Documento και το documentonews.gr, έρχεται στο φως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter