Μελέτη: Πάνω από ένα εκατομμύριο νεκροί από όπλα στις ΗΠΑ από το 1990

Μελέτη: Πάνω από ένα εκατομμύριο νεκροί από όπλα στις ΗΠΑ από το 1990
F

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο θάνατοι από πυροβόλα όπλα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, με το ποσοστό τέτοιων θανάτων να φτάνει σε υψηλό 28 ετών το 2021, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, ένα ιατρικό περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης που εκδίδεται από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση

Όπως υποστηρίζει η εν λόγω μελέτη, υπήρξαν 1.110.421 θάνατοι που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ από το 1990 έως το 2021, με το 86% των θυμάτων να είναι άντρες.

«Οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα επιταχύνθηκαν δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID… Πολλοί πιθανοί παράγοντες πιθανότατα συνέβαλαν σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής οικονομικής δυσφορίας, μιας εκρηκτικής κρίσης ψυχικής υγείας και μιας σημαντικής αύξησης στις πωλήσεις πυροβόλων όπλων», δήλωσε ο Έρικ Φλίγκλερ, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Η μελέτη έχει επίσης υπογραμμίσει τις αυξανόμενες διαφορές στα ποσοστά θνησιμότητας από πυροβόλα όπλα μεταξύ φυλετικών και εθνοτικών ομάδων. Οι ανθρωποκτονίες ήταν συχνότερες μεταξύ των μαύρων μη ισπανόφωνων ανδρών ηλικίας 20 έως 40 ετών και οι αυτοκτονίες ήταν συχνότερες μεταξύ των λευκών μη ισπανόφωνων ανδρών ηλικίας 70 ετών και άνω.

Aξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι ανισότητες στα μέγιστα ποσοστά θνησιμότητας λόγω ανθρωποκτονίας ανά 100.000 άτομα μεταξύ των γυναικών ήταν υψηλότερες, με μαύρες μη ισπανόφωνες γυναίκες να πεθαίνουν το 2021 με μέγιστο ποσοστό 18,2 θανάτους, ισπανόφωνες γυναίκες με 3,7 θανάτους και λευκές μη ισπανόφωνες γυναίκες με 2,2 θανάτους.

Πηγή: The Washington Times

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter