Μέλη του «Ρουβίκωνα» κάνουν κατάληψη στην Νομική και αποθεώνουν τον Κουφοντίνα

Μέλη του «Ρουβίκωνα» κάνουν κατάληψη στην Νομική και αποθεώνουν τον Κουφοντίνα

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν στη Νομική και πραγματοποιούν αυτή την ώρα κατάληψη στην κοσμητεία της Σχολής. 

Tα μέλη του «Ρουβίκωνα» με ανάρτησή τους στο Indymedia αναφέρουν: 

“Εμείς σήμερα, Τετάρτη 15 Μάρτη, κάποιες εβδομάδες μετά την αθλιότητα της απέναντι στον Κουφοντίνα, <<επισκεφτήκαμε>> την κοσμητεία της νομικής καταλαμβάνοντας το χώρο και τους υπενθυμίσαμε ότι η επίθεση σε κάθε σύντροφο μας πολιτικό κρατούμενο είναι επίθεση σε όλους και όλες. Είναι επίθεση σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία και σαν τέτοια θα αντιμετωπίζεται πάντα από τον κόσμο του αγώνα.

Στον εν΄εξελίξει κοινωνικό και ταξικό πόλεμο που ζούμε, καθημερινά αποκαλύπτεται η αληθινή φύση των δύο αντίπαλων κόσμων. Από τη μια στέκονται αυτοί κι αυτές που αγωνίζονται για την κοινωνική ισότητα και την ελευθερία και πληρώνουν το τίμημα με απολύσεις, κυνηγητό, φυλακίσεις και κάποιες φορές ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή. Από την άλλη, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι,οι εφοπλιστές το κράτος κι από κοντά οι ρουφιάνοι τους, αυτοί που αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά, τα τσιράκια τους.

ΣτΙς 14/12 κάποια τέτοια τσιράκια, με επικεφαλής την κοσμήτορα Διονυσία Καλλινίκου, κουκουλωμένα θρασύδειλα κάτω από το θεσμικό κουρέλι που λέγεται Κοσμητεία της Νομικής σχολής, θέλησαν να δείξουν τα δόντια σε όσους βρίσκονται σε πόλεμο με τα αφεντικά τους. Προχώρησαν σε λοκ άουτ της νομικής, κλείνοντας τις εισόδους της σχολής με ΜΑΤ και απαγορεύοντας την προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά την οποία θα γινόταν και τηλεφωνική παρέμβαση του ίδιου του συντρόφου μέσα από τη φυλακή.

Ο κόσμος απωθήθηκε από τους μπάτσους, η εκδήλωση αναβλήθηκε και τα αφεντικά έμειναν ευχαριστημένα. Φανταζόμαστε με πόση χαρά οι “κοσμήτορες –τσιράκια” θα κουνούσαν τις ουρές τους ακούγοντας τα μπράβο των από πάνω τους. Αυτές οι μεθοδεύσεις όμως δεν είναι μια εξαίρεση, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο κάποιους κρατούμενους στα υπόγεια των ελληνικών φυλακών. Είναι η εικόνα της βίαιης και απροκάλυπτης επίθεσης που το ζούμε όλοι μας καθημερινά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι η επίθεση που οι υπηρέτες των ντόπιων και ξένων αφεντικών και των μνημονίων, εξαπολύουν πάνω στα τελευταία εναπομείναντα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα παίρνοντας πίσω οτι κατακτήθηκε με αγώνες,αίμα, φυλακίσεις και εξορίες,

Ξέρουν καλά όλοι αυτοί ότι η επιτυχία των σχεδιασμών τους περνάει απαραίτητα μέσα από το τσάκισμα όποιου αντιστέκεται, γιαυτό και η επίθεση στους πολιτικούς κρατούμενους έχει γι’αυτούς τεράστια σημασία. Οι φυλακισμένοι αγωνιστές όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Κώστας Γουρνάς, ο Φοίβος Χαρίσης ο Γιώργος Καραγιαννίδης και τόσοι άλλοι αναρχικοί και κομμουνιστές σύντροφοι, με τις πράξεις, τη στάση και τον πολιτικό τους λόγο στραπατσάρουν την εικόνα της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής ειρήνης. Γκρεμίζουν με τη δύναμη του ζωντανού παραδείγματος την αντίληψη ότι κανένας δεν έχει τη δύναμη να αντιδράσει στην τρομακτική επίθεση που δεχόμαστε. Γελοιοποιούν το αφήγημα ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι ο δρόμος της ενσωμάτωσης και της υποταγής. Αυτή η πολιτική στάση των συντρόφων και κάθε αγωνιζόμενου τρομάζει τους από πάνω. Και όσο πιο πολύ τρομάζουν τόσο πιο σπασμωδικά αντιδρούν. Γιαυτό οχι μόνο τους αρνούνται τις άδεις που δικαιούνται, αλλά προσπαθούν να φιμώσουν και τη φωνή και τον πολιτικό τους λόγο, όπως απροκάλυπτα έκαναν με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η κοσμητεία της νομικής με την πρωτοφανή φίμωση του αγωνιστή, αποκάλυψε ακόμη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο αλλά και τον πολύμορφο χαρακτήρα της κατασταλτικής μηχανής. Αυτής που δεν φοράει απαραίτητα το κράνος του ΜΑΤατζη αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά φορώντας το κοστούμι της ακαδημαϊκής αυθεντίας. Έδειξε πώς πραγματικά αντιλαμβάνονται την έννοια της αστικής “δικαιοσύνης” ,αυτοί που την υπηρετούν.

Εμείς σήμερα, Τετάρτη 15 Μάρτη, κάποιες εβδομάδες μετά την αθλιότητα της απέναντι στον Κουφοντίνα, <<επισκεφτήκαμε>> την κοσμητεία της νομικής καταλαμβάνοντας το χώρο και τους υπενθυμίσαμε ότι η επίθεση σε κάθε σύντροφο μας πολιτικό κρατούμενο είναι επίθεση σε όλους και όλες. Είναι επίθεση σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία και σαν τέτοια θα αντιμετωπίζεται πάντα από τον κόσμο του αγώνα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ-ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 17:00

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Αναρχική Συλλογικότητα Νεας Φιλαδελφειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter