Μελισσανίδης: Την επόμενη εβδομάδα η άδεια για την «Αγιά Σοφιά» – Μας κάνουν πόλεμο εκ των έσω

Μελισσανίδης: Την επόμενη εβδομάδα η άδεια για την «Αγιά Σοφιά» – Μας κάνουν πόλεμο εκ των έσω

Την επόμενη εβδομάδα η ΑΕΚ ενδέχεται να έχει στα χέρια της την άδεια για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», όπως υπογράμμισε ο εν τοις πράγμασι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας στην γενική συνέλευση του Ερασιτεχνικού σωματείου.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μελισσανίδης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι «είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο κοντά όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Θέλω να πιστεύω ότι ίσως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την άδεια». Αμέσως ύστερα, κατήγγειλε στους παρευρισκόμενους πόλεμο εκ των έσω για το θέμα του γηπέδου: «Θέλω να καταγγείλω σε εσάς, τον κόσμο της ΑΕΚ, αυτά που έχουμε τραβήξει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Γιατί είναι τελείως διαφορετικά να δέχεσαι έναν πόλεμο από ανταγωνιστικές ομάδες, αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω άνθρωποι που είναι στην οικογένεια της ΑΕΚ, με τόση μανία, με τόσο πάθος και κακία, να θέλουν να καταστρέψουν αυτό το οποίο κυνηγάμε τόσα χρόνια. Εκτιμώ ότι ήθελαν μια ΑΕΚ με εκείνους να το παίζουν ψευτοπαράγοντες».

Και συνέχισε: «Θα σας πω μονάχα ότι όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε πάει στο ΟΑΚΑ, κάθε Κυριακή, αντί να εισπράττουμε, πληρώνουμε. Αφού λέω καλύτερα να παίζουμε εκτός έδρας. Την μία Κυριακή 30 χιλιάδες, την άλλη Κυριακή 40 χιλιάδες. Δεν εισπράττει ποτέ ο σύλλογος. Δηλαδή, είμαστε γηπεδούχοι και πληρώνουμε. Και το άλλο που θέλω να πω είναι ότι χωρίς γήπεδο αυτή η ομάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Γιατί, κακά τα ψέματα, με το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια η περσινή ομάδα μπορούσε να διεκδικήσει τίτλο. Και για να σωθούν τα ερασιτεχνικά τμήματα, η ομάδα πρέπει να αποκτήσει γήπεδο».

Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης αναρωτήθηκε «αν είναι δική τους πρωτοβουλία ή αν σπρώχνονται από κάπου. Δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι ΑΕΚτζήδες, μέλη της Ερασιτεχνικής, θα μπορούσαν να κυνηγάνε με τόση μανία το γήπεδο. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν τους ξέρω. Και αν τους δω δεν ξέρω ποιοι είναι, αλλά θα τους ονομάσω έναν-έναν […] Εκτός από τη δημοτική Αρχή που μας πολεμάει, όλοι αυτοί που υποτίθεται είναι ΑΕΚτζήδες μας κάνουν πόλεμο. Αφήνω στην κρίση σας, δεν θέλω να πω τίποτα. Όμως ένα πράγμα θέλω να σας πω: ο ρουμπάμπας να γυρίσει ανάποδα, το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει».

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησής του, η γενική συνέλευση ψήφισε τη διαγραφή των μελών Βασιλείου Καπετανόπουλου, Νικολάου Σταθάκου, Κωνσταντίνου Χαμπάκη, Αναστασίου Αγγελακόπουλου, Ιωάννη Πολιτόπουλου, Γεωργίου Γάσια, Σταματίου Βουδούρη, Παύλου Παπατριανταφύλλου και Κωνσταντίνου Κοτσώνη, αιτιολογώντας την απόφασή της «για συμπεριφορά αντιβαίνουσα στον καταστατικό σκοπό και στα συμφέροντα του Σωματείου». Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, που «τρέχει» το project για την κατασκευή του γηπέδου, επιβεβαίωσε ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ για την άδεια. Μένουν λίγες ημέρες. Αυτοδιαψεύστηκα την τελευταία φορά και έκανα λάθος, αλλά αυτή την φορά είμαστε πραγματικά κοντά. Σας μιλώ ειλικρινά τα υπουργεία και οι δημόσιοι υπάλληλοι πουν έχουν εμπλακεί με το γήπεδο της ΑΕΚ δουλεύουν υπό ηρωικές συνθήκες». Τότε παρενέβη ο κ. Μελισσανίδης, ο οποίος είπε: «Συγγνώμη και θα ήταν και παράλειψη, τον μεγάλο αγώνα και την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός, ο κ. Φλαμπουράρης. Τεράστια προσπάθεια, που αν δεν ήταν αυτός, όχι άδεια δεν θα μας είχαν δώσει, αλλά θα μας είχαν πάρει και το χωράφι. Τεράστια προσπάθεια. Και θέλω όλη η οικογένεια της ΑΕΚ να το ξέρει. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Σπίρτζη ο οποίος ενέργησε γρήγορα και μας έβγαλε τις υψομετρικές διαφορές. Και τα λέω αυτά γιατί θέλω ο κόσμος της ΑΕΚ να ξέρει ποιοι πραγματικά βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

12/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Documento Newsletter